El Junior FC queda eliminat de la Final Four després de perdre en semifinals. FOTO: Eric Marco

Esports

Cruel derrota del Junior FC a la Final Four

Les blau-i-negres han perdut per 2 a 3 davant l'RC Polo un partit que han tingut dominat durant els tres primers quarts

El primer equip femení del Junior FC s'ha quedat a les portes d'una nova final de la Lliga Iberdrola. Les santcugatenques han perdut (2-3) davant l'RC Polo en el matx de semifinals de la Final Four disputat aquest dissabte 25 de maig a les instal·lacions del Club de Campo Villa de Madrid, a la capital de l'Estat.

Les blau-i negres han tingut el partit controlat durant els tres primers quarts, i és que a l'inici del darrer període el resultat era de 2-0 favorable. Però l'RC Polo ha cregut fins al final en la remuntada, i ha completat un parcial final magistral on ha aconseguit tres gols que han capgirat el marcador. El Junior FC, doncs, queda eliminat i no podrà defensar el títol de lliga aconseguit l'any passat.

Partit controlat en els tres primers quarts

El Junior FC ha disputat una molt bona primera part, en la qual ha marxat al descans amb un gol d'avantatge, però en podrien haver estat més. Les santcugatenques han sortit molt endollades i han dominat el partit des de l'inici, tot i que el primer quart ha acabat sense gols.

Al segon període, les de Guille Carnicer han posat una marxa més al seu joc i, ràpidament, s'ha vist reflectit sobre el terreny. Al minut tres, una gran jugada d'estratègia entre Gigi Oliva i Maria Gestí, després del llançament d'un penal córner, ha significat el primer gol del partit, obra d'aquesta última. Les blau-i-negres han continuat buscant la porteria rival després del gol, tot i que sense èxit, sobretot aprofitant la profunditat de Maria Gestí per la banda esquerra, que era un mal de cap constant per la defensa de l'RC Polo. Les barcelonines no han inquietat en cap moment la porteria defensada per Jana Martínez.

El Junior FC ha sortit al camp per disputar la segona meitat amb la mateixa intensitat que a la primera. Ben aviat, al minut dos, una gran internada de Laura Bosch per banda dreta, ha arribat fins a la línia de fons i ha aixecat la vista per veure l'arribada de Tere Lima des de segona línia. Bosch ha posat la passada enrere i Lima ha rematat a plaer per posar el 2-0 al marcador. A partir d'aquest moment les santcugatenques s'han encarregat de controlar el joc i fer passar els minuts sense patir en defensa fins al final del tercer període.

L'últim quart s'ha convertit en un malson

El partit semblava gairebé sentenciat, però les jugadores de l'RC Polo no havien tirat la tovallola, i han sortit a jugar el darrer parcial amb una intensitat màxima, conscients que tenien poc a perdre, i molt a guanyar. El Junior FC ha mostrat un punt de relaxació pel resultat favorable, i les barcelonines s'han convertit en un vendaval constant en atac.

La portera santcugatenca, Jana Martínez, ha rebutjat el primer intent del RC Polo amb una extraordinària parada, però a la jugada següent ja no ha pogut fer res amb el gran xut de Laura Bruguera, gairebé sense angle, que s'ha colat per l'escaire. Els últims minuts del matx han estat una constant de penals córners favorables a les de Barcelona, dels quals, dos d'ells, els ha pogut transformar en gol Xantal Giné (2-3). El tercer gol de l'RC Polo ha arribat quan faltaven només dos minuts pel final, i el Junior FC ja no ha estat capaç de reaccionar.