Gerard Esteva, Eloi Rovira, Maite Fandos, Oriol Marcé, Carles Muñoz i Joaquim Serrahima, en la presentació dels CPISRA World Games 2018. FOTO: Localpres

Esports

Els CPISRA World Games de Sant Cugat seran els més participatius de la història

Els jocs mundials per a persones amb paràlisi cerebral es faran a Sant Cugat del 7 al 13 d'agost, amb 800 persones i 30 països

Els CPISRA World Games 2018, els jocs mundials per a persones amb paràlisi cerebral, que es faran a Sant Cugat del 7 al 13 d'agost, seran els campionats amb més nombre de participants i d'esports. Unes 800 persones, entre esportistes, tècnics, assistents, delegats, àrbitres, classificadors, personal federatiu i voluntaris, participaran en aquesta competició internacional que es fa cada 4 anys, amb representació de 30 països. Els últims es van fer el 2015 a la ciutat anglesa de Nottingham.

7 esports de modalitat paralímpica

Els CPISRA World Games, que per primera vegada es disputaran a Catalunya i que formen part del programa d'activitats de Sant Cugat Ciutat Europea de l'Esport 2018, comptaran amb 7 disciplines esportives de modalitat paralímpica, dividides en esports oficials (atletisme, race running, futbol masculí i natació) i esports en desenvolupament (futbol femení -per primera vegada-, boccia i eslàlom amb cadira de rodes). La majoria de les proves que es faran són puntuables pel rànquing oficial de les federacions de cada un dels esports i, també, classificatòries per a futures competicions, com els Jocs Paralímpics de Tòquio 2020.

La Fura dels Baus, en la cerimònia d'inauguració

L'acte d'inauguració se celebrarà el dimarts 7 d'agost, a les 20 hores, amb l'actuació de La Fura dels Baus, i la cerimònia de clausura, el dissabte 11 d'agost, a la tarda. Tots dos actes es faran a la ZEM La Guinardera.

En els esports en desenvolupament es realitzarà un campus esportiu de perfeccionament prèvia de dos dies. Un expert en cada esport dirigirà les jornades de formació, en les quals durà a terme una sèrie d'entrenaments específics enfocats a tots els esportistes i tècnics d'aquelles modalitats. Finalitzades les jornades de formació, els participants competiran entre ells, durant els dos dies següents.

A banda dels campus esportius de perfeccionament, durant els CPISRA World Games se celebraran diverses activitats paral·leles, com els W-slalom Erasmus Project, el programa Proud Paralympian, del 8 a l'11 d'agost, o l'assemblea anual de la CPISRA, el 8 d'agost.

En 4 equipaments esportius

Els CPISRA World Games es faran, amb entrada gratuïta, a quatre instal·lacions esportives de Sant Cugat, a la ZEM La Guinardera, ZEM Jaume Tubau, als tres pavellons de la ZEM Rambla del Celler i al Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat. Aquests jocs els organitza la Cerebral Palsy International Sports and Recreation Association (CPISRA), a través de la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC). El pressupost del campionat és de més d'1 milió d'euros, i compta amb el suport de la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament de Sant Cugat i Catalònia Fundació Creactiva.

Presentació a la Diputació de Barcelona

Els CPISRA World Games 2018 s'han presentat aquest divendres, 6 de juliol, al matí, a la Diputació de Barcelona. L'acte ha comptat amb la presència d'Oriol Marcè, subdirector general d'Activitats Esportives i Infraestructures de la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya; Maite Fandos, diputada d'Esports de la Diputació de Barcelona; Eloi Rovira, tinent d'alcalde de Promoció de la Ciutat, Joventut i Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat; Gerard Esteva, president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), i Carles Muñoz, president de la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC).

En la presentació, Eloi Rovira ha detallat que "ja fa 4 anys que l'Ajuntament de Sant Cugat va iniciar una aventura amb la FECPC, que ens va llançar un repte molt important: organitzar esdeveniments esportius internacionals que no estàvem acostumats a fer. Des de llavors, Sant Cugat ha acollit un mundial de futbol 7, dues competicions internacionals de boccia i ara els World Games". Per la seva banda, Maite Fandos ha explicat que es tracta "d'un gran esdeveniment, especial, amb persones amb capacitats diferents i ens hem d'esforçar a transmetre-ho". Oriol Marcè ha destacat que es tracta "d'una competició amb una participació molt important d'esportistes i països"; Gerard Esteva, que "la FECPC és una federació petita, però amb una gran projecció internacional", i el santcugatenc Carles Muñoz, "que és l'esdeveniment internacional per excel·lència".