Miquel Catarineu, a l'assemblea de socis. FOTO: Lali Puig

Esports

L’Handbol Sant Cugat, en el seu moment més àlgid, segons la seva junta

Aquesta temporada el club té més jugadors que cap altre any (250), han augmentat els ingressos, i es planteja reptes més ambiciosos

Miquel Catarineu, president de l’Handbol Sant Cugat, ha assegurat que el club es troba en el seu moment més àlgid de la seva història. Ho ha afirmat a l’assemblea general ordinària de socis d’aquest divendres 29 de gener. Catarineu ha valorat que el club hagi assolit el seu rècord de jugadors –uns 250– que econòmicament estigui sanejat, i que un dels seus punts forts sigui el sentiment de pertinença. A això ha afegit la bona feina que s’està fent des de l’àrea esportiva, que permet tenir molts equips en categories altes i un sènior A consolidat a Primera Estatal.

Com a debilitats, ha detectat la dependència excessiva del voluntariat, la dificultat per trobar entrenadors formats, la necessitat de potenciar l’àrea femenina, la poca capacitat d’influència i dependència de l’Ajuntament, i el fet de disposar d’una estructura poc professionalitzada i amb poc temps per dedicar-hi. A més, ha afegit que l’excessiva pressió de les obligacions fiscals i laborals suposa una amenaça pels comptes del club, així com el model econòmic de l’entitat, que reconeix Catarineu, “planteja dificultats per fer front a reptes més ambiciosos”.

El president del club ha deixat sobre la taula la possibilitat que el sènior A faci el salt a Divisió d’Honor Plata i què suposaria aquest ascens per a l’economia del club. Conscient que seria molt difícil que fos sostenible –s’ha parlat que el sènior triplicaria el pressupost que té ara–, el club està començant a plantejar-se alternatives i a debatre internament si convindria establir lligams amb altres clubs que es troben en la mateixa situació a través de l’associacionisme, com és el cas de Sant Cugat Creix.

En l’àrea esportiva Joan Sancho ha assegurat que s’han aconseguit tots els objectius fixats i que la branca femenina ha fet un salt qualitatiu, però ha reconegut que “falten instal·lacions i pressupost per plantejar-se objectius més ambiciosos en l’àmbit formatiu”.

Més pressupost

Amb l’augment del nombre de jugadors també s’han incrementat els ingressos i les despeses del club, donat que les quotes de socis són la principal font d’ingressos de l’entitat. L’exercici 2014-2015 s’ha tancat quadrant comptes amb un import de despeses de 117.132,36 euros. Pel que fa al pressupost, es tracta d’un pressupost continuista que completa la regularització del 100% dels costos de l’staff tècnic, i que es posa al dia amb totes les seves obligacions fiscals. El pressupost és d’aproximadament 136.000 euros i està projectat un superàvit de 14.000 euros.

Durant l’assemblea s’ha debatut extensament la necessitat de subvencionar o no desplaçaments llargs dels equips del club, arran de les queixes d’un grup de pares del cadet femení, que han estat els que ho han plantejat. També s’ha plantejat la possibilitat que els costos de material es treguin del pressupost i els assumeixin les famílies.