Martina Rojas guanya el concurs de dibuix de la Boccia European Continental Cup
Hi han participat 269 alumnes de cinc escoles de Sant Cugat
269 alumnes de 5 escoles
Al concurs de disseny de la mascota, obert a totes les escoles de Sant Cugat, hi han participat 269 alumnes de cinc centres de la ciutat, que són Àgora, Viaró, Catalunya, L'Olivera i Joan Maragall, estudiants de 4t a 6è de Primària. Tots els dibuixos s'exposaran al Pavelló 3 de la ZEM Rambla del Celler durant la competició.
El nom de la mascota es triarà, a partir d'ara, a través de les diferents propostes que facin els usuaris a les xarxes socials (facebook i twitter) de la FECPC, que organitza aquest esdeveniment esportiu internacional per delegació de la Federació Internacional de Boccia (BISFed).
Presentada, també, la samarreta oficial
També s'ha presentat la samarreta oficial d'aquest esdeveniment esportiu internacional, que és classificatori pels Jocs Paralímpics de Rio de Janeiro 2016, i que compta amb la col·laboració del TOT Sant Cugat i DIARI de Sant Cugat.
Aquesta és la samarreta oficial de la competició. FOTO: Artur Ribera
Col·labora-hi
La Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC), que ja va posar en marxa, al novembre, una campanya de captació de voluntariat instal·larà un estand informatiu a la plaça dels Quatre Cantons per captar voluntaris, el dissabte 14 de febrer, d'11 a 14 hores. Es necessiten 120 voluntaris, i l’organització compta amb el suport de l’Oficina del Voluntariat de Sant Cugat per tal de captar voluntaris.
23 països europeus i 130 esportistes
A l'europeu de boccia hi participaran prop de 130 esportistes amb discapacitat física, acompanyats dels seus equips tècnics i auxiliars pertanyents a federacions esportives de discapacitat física provinents de 23 països europeus. En total es preveu que unes 500 persones assisteixin en aquesta cita esportiva. La Boccia European Continental Cup es retransmetrà per streaming.
Aquesta serà la segona competició internacional de primer nivell que en tres anys organitza la FECPC a Sant Cugat. El juliol i agost del 2013 va organitzar el torneig ICUP de Futbol 7 per a persones amb lesió cerebral.
La boccia, referent de l’esport adaptat
L’esport de la boccia es remunta a la Grècia clàssica, sent rescatat a la dècada dels anys 80 pels països nòrdics, els quals el van adaptar a les persones amb discapacitat. Aquest esport se sembla a la petanca, encara que es diferencia en el material, les dimensions del camp i en algunes normes del joc. Aquesta modalitat esportiva es pot jugar en parelles, equips i/o individualment. Es tracta d’un esport que possibilita la participació de jugadors amb alt grau de discapacitat física i que compta amb una gran repercussió internacional.