Més de 30 anys de Jocs Esportius Escolars a Sant Cugat
Molts dels nens i nenes de Sant Cugat s’introdueixen a l’esport local gràcies als Jocs Esportius Escolars
L’esport escolar és, en alguns casos, el primer pas d’un nen o nena de Sant Cugat que fa esport al municipi. En el programa dels Jocs Esportius Escolars de Sant Cugat, que gestiona l'Ajuntament, a través de l’Oficina Municipal d’Esport per a Tothom (OMET), amb més de 30 anys d’experiència, hi ha 2.603 joves santcugatencs que practiquen diferents esports. Els que compten amb un número de participants més alt són el bàsquet (424), el futbol 7 o futbol 11 (316) i el voleibol (291).
I una dada significativa: dels 2.603 nens i nenes 1.410 són nens i 1.193 són nenes. D’aquesta dada es conclou que l’esport femení gairebé iguala la participació masculina. De fet, a Sant Cugat l’esport femení té un pes molt important, amb clubs com el Club Voleibol Sant Cugat, el Club Gimnàstica i Estètica Sant Cugat i la secció d’hoquei sobre herba del Junior FC.
Molts esports per començar
En la fase local dels Jocs Esportius Escolars s’hi poden practicar molts esports: atletisme, bàsquet, ciclisme, escacs, futbol sala, futbol 7 i 11, gimnàstica artística i rítmica, handbol, hip-hop, iniciació esportiva, karate, multiesport, psicomotricitat, tennis de taula i voleibol. Hi ha esports que es practiquen a Sant Cugat, però que no es troben a la fase local dels Jocs Esportius Escolars, com l’hoquei sobre patins, l’hoquei sobre herba o el rugbi, entre d’altres.
Els Jocs Esportius Escolars han entrat molt bé, des de sempre, a les escoles públiques, però costa més que ho faci a les concertades i a les privades.
On neix l’esport local
Miquel Martínez, vicepresident de l’associació esportiva local Sant Cugat Creix, i expresident del Club Voleibol Sant Cugat, ha afirmat que “l’OMET ha portat l’esport a les escoles públiques, que és el naixement dels esportistes santcugatencs. L’OMET ha posat l’esport a l’abast de tothom”.
Xavier Codina, director de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Sant Cugat, creu que “ningú té res en contra del model i la filosofia de l’OMET. El que hi ha són aportacions sobre el seu funcionament i sobre la funció reguladora”.
Aquesta informació està extreta del reportatge "Sant Cugat, una ciutat per fer esport", que va publicar el DIARI de Sant Cugat el 30 d'abril. El TOT Sant Cugat ja ha editat diferents peces d'aquest reportatge i ho seguirà fent en els pròxims dies.