Piero Galilea. FOTO: CAR de Sant Cugat

Esports

Piero Galilea: "És pitjor la inactivitat que l’activitat”

El doctor del Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat detalla la importància de fer activitat física amb controls mèdics

“Mantenir un cert nivell d’activitat física ajuda a mantenir una condició física adequada i també a mantenir la massa òssia i la muscular. Amb el pas dels anys acostumem a perdre força muscular i potència. En canvi, conservem molt més la resistència”. Així ho explica Piero Galilea Ballarini, metge fisiòleg especialista en medicina de l’esport al Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat, qui assegura que “és pitjor la inactivitat que l’activitat”. Galilea recomana fer activitat física tres cops per setmana, deixant un dia de descans entre una activitat i una altra depenent de l’activitat i la intensitat. Aquest metge fisiòleg recomana “fer activitat física de baixa intensitat i de més durada en el temps”.

Control mèdic

La pràctica esportiva també necessita un seguiment mèdic. És per això que Galilea recomana que les persones passin, amb regularitat, controls mèdics de tipus cardiovascular. “A partir dels 35 anys els factors de risc canvien, especialment en els homes”, adverteix. Per a Galilea és important “fer un control cada dos anys, amb una analítica, una exploració i diferents proves cardiovasculars”.

Tornar a fer esport

Per a Galilea, “els més perillosos” són aquelles persones que després de 10 o 15 anys sense fer esport tornen a fer activitat física i volen fer tot allò que feien abans. Una greu equivocació. El doctor Piero Galilea explica que “no hi ha una edat límit per fer esport. Això sí, cal adaptar la nostra activitat esportiva a les circumstàncies que tinguem”. 

Aquesta informació està extreta del reportatge "Fer esport després dels 40", que va publicar el DIARI de Sant Cugat el 10 de juliol. El TOT Sant Cugat anirà publicant aquest reportatge amb diferents peces en els pròxims dies.