Torres: "Farem inversions al Club de Golf Sant Cugat perquè torni al primer nivell"
Jose Miguel Torres substitueix Enrique Hevia en la presidència del Club de Golf Sant Cugat, i ha fitxat a Sergi Corretja i Ivó Giner
Jose Miguel Torres és, des de l'1 de juny, el nou president del Club de Golf Sant Cugat, en substitució d'Enrique Hevia, que ha dirigit l'entitat en els últims 6 anys. Torres, de 42 anys, ha format part de l'últim cos directiu en què n'era el tresorer. El nou president, que ho serà els pròxims 4 anys, és empresari, està casat i té tres fills. Dels 21 membres de la nova junta directiva, només en repeteixen 5. Torres ha incorporat a Sergi Corretja com a nou gerent del club, i a Ivó Giner, com a nou director tècnic esportiu.
Quin balanç en fa d'aquests primers 45 dies de mandat?
Acabem d'aterrar. Estem agafant el comandament de totes les diverses situacions que hi ha al club i canalitzant energies perquè tothom té moltes idees i projectes. Estem posant ordre dins de tota l'energia i motivació que hi ha entre la nova junta directiva. Els primers canvis s'han de començar a notar a partir del setembre.
Per què decideix presentar-se?
Els últims 6 anys he estat el tresorer de la junta directiva que presidia Enrique Hevia. Han estat anys en els quals hem lluitat per aconseguir un equilibri econòmic i assolir que el club tingués salut econòmica, que ho hem fet. El club està bé i sa i està en un moment que pot fer el salt a la versió 2.0. Tota la feina que s'ha fet per ordenar econòmicament el club permet que ara puguem invertir en projectes motivadors que facin que el club creixi un altre cop, en qualitat, i recuperar socis i vida social.
És una junta continuista?
No ho és, perquè l'objectiu d'aquesta junta és diferent de la d'abans. La d'abans tenia un objectiu molt clar, que era la salut econòmica i social de l'entitat, i ara és una junta que vol engrescar i que vol tenir molta energia per crear nous projectes, nous conceptes i vida social, i invertir en noves instal·lacions. És una junta nova amb molta empenta.
Com defineix la nova junta?
És una junta jove amb molta iniciativa i empenta, amb 21 directius. És una junta potent, amb molta capacitat i idees.
Com està el club?
Econòmicament, està molt i molt sa i aquest és un gran èxit de l'expresident Hevia. I, també, socialment, i això t'ho demostra el fet que no hi hagi hagut eleccions. Com tots els clubs que tenen tants anys, cal fer una inversió per actualitzar instal·lacions, llicències mediambientals... Hem de fer inversions per modernitzar el club i tornar-lo a situar a primer nivell.
Quines són aquestes inversions?
Actualització d'instal·lacions ja existents, com la casa club (menjadors i sales); el camp de golf (bunkers, tees...) i el camp de pràctiques (diferenciarem la d'adults amb la de nens), i inversions en llicències mediambientals. Volem fer pistes de pàdel, un nou gimnàs amb activitats dirigides i un nou aparcament amb dues plantes. Volem donar més serveis al club.
Han decidit tancar el pich&putt. Per què?
L'hem tancat temporalment perquè no reuneix les condicions de qualitat que hauria de tenir. Hem de plantejar-nos què volem fer amb aquest espai. Són terrenys i patrimoni del club. No ens representava: molt difícil d'arribar-hi, molt pocs jugadors al camp i econòmicament no era viable. S'ha de fer un projecte. En una assemblea els socis hauran de decidir què volen que s'hi faci: si volen fer més forats pel camp gran o dedicar els terrenys a una activitat que doni diners com un pitch&putt o una altra activitat, però subcontractar-ho. Jo sóc del parer que en aquest patrimoni s'han de ser forats de golf.
Quan deixi la presidència, d'aquí a 4 anys, com li agradaria deixar el club?
M'agradaria haver aconseguit tots els projectes que tenim. Deixar un club econòmicament molt sanejat, amb la majoria de les inversions si no acabades, en marxa, on es noti que aquesta junta ha prioritzat actualitzar les instal·lacions, i amb una vida social rica, amb totes les edats, i on s'hagi pogut fer alguna cosa en comú entre la ciutat i el club.
El club vol obrir-se a la ciutat.
És una de les coses que ens manca. En els últims 6 anys hem estat molt centrats en els afers econòmics del club. En dos anys vam tenir prop de 300 baixes de socis (ara tenen 1.060 socis). Ara toca obrir el club a la ciutat. Tan Sant Cugat com el Club de Golf Sant Cugat formen part d'una mateixa marca. És un club obert a tothom i tothom que vulgui pot venir, també al restaurant. No som un club privat elitista. Som un club familiar i que la majoria de socis són santcugatencs. Que el club s'obri a la ciutat és una de les coses que més il·lusió em fa.
Com creu que la ciutat veu al club?
Encara tenim aquell punt que la gent es pensa que això és un club d'elit, i no és així, no és real.
El club vol organitzar una activitat amb l'Ajuntament.
Estem parlant amb l'Ajuntament per fer una activitat lúdic-cultural conjuntament per tota la ciutat al Club de Golf Sant Cugat, el setembre del 2018. És un projecte molt bonic que volem tirar endavant.
Volen potenciar l'escola de golf.
Així és. L'Ivó Giner és el nou director esportiu del club. Té molta experiència. Redissenyarà l'escola del club. Té un eslògan molt bonic: Els nens han d'aprendre a jugar competint i han de poder competir divertint-se i jugant. Serà un gran director esportiu i l'escola tornarà a ser competitiva, que és el punt que ens falta i que l'Ivó segur que ens dona.
El club vol organitzar alguna competició internacional?
Tenim diferents propostes de competicions internacionals importants per poder acollir al club, com una prova del Circuit Sènior. És un pressupost enorme, i necessitem la implicació de l'Ajuntament de Sant Cugat i de la Diputació de Barcelona. Seria molt bonic posar Sant Cugat al mapa del golf professional.