Una de les proves de boccia que fins ara s'han celebrat al Pavelló 3. FOTO: Arxiu

Esports

Vint països participaran a la Copa d'Europa de Boccia

Aquest esdeveniment esportiu internacional adaptat serà classificatori pels Jocs Paralímpics de Río 2016

La Federació Internacional de Boccia (BISFed) ja ha tancat el llistat de participants a la Copa d'Europa de Boccia, que organitzarà la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC) a Sant Cugat del 30 de març al 4 d'abril. Seran un total de vint països: Bèlgica, Croàcia, República Txeca, Dinamarca, Eslovènia, Finlàndia, França, Alemanya, Gran Bretanya, Grècia, Hongria, Irlanda, Israel, Holanda, Noruega, Polònia, Portugal, Rússia, Eslovàquia, Espanya i Suècia.

Aquesta serà la segona competició internacional de primer nivell que en tres anys organitza la FECPC a Sant Cugat. El juliol i agost del 2013 va organitzar el torneig ICUP de Futbol 7 per a persones amb lesió cerebral.

La Boccia European Continental Cup 2015 l'organitza la FECPC per delegació de la Boccia International Sports Federation (BISFed). Aquesta competició és la primera copa europea de boccia de la història i serà classificatòria pels Jocs Paralímpics de Río 2016.

Es necessiten voluntaris
La Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC) ha posat en marxa una campanya de captació de voluntariat. La campanya, que té com a objectiu aconseguir 150 voluntaris, tindrà lloc els dies 13 de desembre, 17 de gener i 14 de febrer, a la plaça dels Quatre Cantons, d’11 a 14 hores. La FECPC situarà un estand per informar i captar voluntaris que vulguin col·laborar en la Boccia European Continental Cup.

La federació també organitza un concurs de cartells per trobar la imatge i mascota que representi el campionat, adreçats a alumnes de Sant Cugat que estudiïn 4t, 5è i 6è de Primària. Els treballs es poden presentar fins al 12 de gener.

La boccia, referent de l’esport adaptat
L’esport de la boccia es remunta a la Grècia clàssica, sent rescatat a la dècada dels anys 80 pels països nòrdics, els quals el van adaptar a les persones amb discapacitat. Aquest esport se sembla a la petanca, encara que es diferencia en el material, les dimensions del camp i en algunes normes del joc. Aquesta modalitat esportiva es pot jugar en parelles, equips i/o individualment. Es tracta d’un esport que possibilita la participació de jugadors amb alt grau de discapacitat física i que compta amb una gran repercussió internacional.