Collserola ja és accessible per a persones amb mobilitat reduïda
Les rutes existents no es podien accedir amb transport públic
On és?
El nou itinerari s'ha realitzat en un camí que discorre pel fondal que comunica l'estació del Baixador de Vallvidrera dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya amb el Centre d'Informació. De moment i fins que no s'acabin les obres, l'itinerari adaptat té dos trams individualitzats: L'un va del camí del fondal que comunica l’estació del Baixador de Vallvidrera amb la font Nova i que permet endinsar-se en el bosc accedint-hi amb transport públic.
També per a persones cegues
El tram també està senyalitzat per a persones invidents amb cartells en braille. L’altre tram adaptat és el que va des de Vil·la Joana (Museu Verdaguer), a la “Taula dels bisbes”. Per a les persones amb deficiències de visió, s'han instal·lat baranes i sòcols d'acer galvanitzat per a la protecció i guiatge. La informació de la senyalització del recorregut s'ha adaptat a l'escriptura Braille i, a més de guiar a l’usuari, explica la vegetació pròpia d’aquesta zona, el patrimoni arquitectònic i la fauna, tot informant sobre el grau d'accessibilitat de cada tram.
S'ha realitzat una inversió total de 208.767,88 €. Amb aquest pressupost s'ha construït l'itinerari adaptat i també s'han realitzat treballs de millora a l'àrea de lleure de Santa Maria de Vallvidrera. Està previst continuar adaptant les àrees de lleure, miradors i altres espais d’afluència, amb places d'aparcament reservades i taules adaptades, i perllongar l’itinerari fins al Centre d’Informació del Parc.
En l'execució del projecte hi han intervingut persones de col·lectius amb risc d'exclusió sociolaboral. El projecte d'accessibilitat universal té la finalitat de millorar les oportunitats d'accés a les persones amb discapacitat i vetllar per la seva participació en la identificació, eliminació i prevenció d'obstacles.