Rissoto. Foto: cedida

Comerç

Et ve de gust un risotto? Apunta aquesta recepta!

RebostQgat ens recomana aquesta recepta

RebostQgat apropa els productes de la nostra terra als nuclis urbans, per retrobar les gustos i sabors autèntics. Per tal d'oferir els millors productes, fan una acurada selecció dels productors, els van a conèixer i veuen com elaboren els seus productes, intentant sempre buscar la millor qualitat. 

Risotto de safrà amb formatge el Bac i pernil ibèric

Ingredients

(per a 2 persones):

  • 600ml de brou de pollastre, preferiblement fet a casa
  • 40g de mantega 1 ceba petita picada
  • 175g d'arròs
  • 1/2 vas de vi blanc sec
  • 1/4 de cullerada de safrà
  • 25g de formatge el Bac
  • 2 cullerades d'oli d'oliva
  • 2-3 talls de pernil ibèric
  • sal i pebre negra

Preparació:

  1. Fer bullir el brou, deixar coure a foc lent.
  2. Fondre 25g de mantega a foc mig en una cassola gran, afegir la ceba i coure-la fins que estigui tova, uns 5 minuts.
  3. Incorporar l'arròs , barrejar i coure 2-3 minuts fins que els grans siguin opacs i comencin a enganxar-se al fons de la cassola.
  4. Afegir el vi, barrejar i deixar coure fins que s'evapori,
  5. Ara ja podem començar a incorporar el brou calent, afegint cada vegada aproximadament una tasseta de cafè i deixar que l'arròs es begui el brou abans d'afegir-ne més.
  6. Coure, barrejant de tant en tant , fins que l'arròs comenci a estar cremós però encara al dente, uns 15 minuts,
  7. Posar el safrà al caldo restant i afegir-ho a l'arròs.
  8. Apagar el foc, incorporar la mantega restant i el formatge el Bac acabat de rallar i barrejar-ho.
  9. Tapar la cassola i deixar reposar 2-3 minuts per què els gustos es fusioni.
  10. Escalfar l'oli en una paella i fregir el pernil ibèric Retirar i escórrer i col·locar sobre un paper absorbent.
  11. Remoure de nou el risotto i rectificar de sal i pebre.
  12. Servir en plats sopers calents i posar per sobre el pernil cruixent, unes virutes del Bac i si es vol unes fulles de sàlvia.
  13. Si ho volem maridar bé podem acompanyar el risotto amb un vi blanc sec.

A RebostQgat es preocupen per donar suport i recolzar la gran tasca que fan els productors artesanals, perquè aquesta passió pel seu ofici obtingui també el seu fruit. No treballen amb intermediaris, el producte només està 24-48 hores al seu magatzem, els temps necessari per coordinar la recepció dels aliments i preparar les seves comandes. Per això el seu lema és Del Poble a Casa.