L'Aula de So, a la manifestació de les escoles de música autoritzades a Barcelona
Diferents centres d'educació musical autoritzats s'han manifestat a la plaça Sant Jaume per protestar contra les restriccions de la Covid-19
L'Aula de So de Sant Cugat ha participat, el dijous, 18 de novembre, en la manifestació de les escoles de música autoritzades a Barcelona, a la plaça Sant Jaume.
Aquests centres educatius s'han concentrat davant de la Generalitat per protestar contra les restriccions de la Covid-19 i denunciar les conseqüències que els provoquen aquestes restriccions.
Una manifestació en la qual han llegit un manifest entre diferents representants. "Tots els altres centres del Servei d’Educació de Catalunya, contemplats a la LEC, poden obrir i fer la seva activitat docent, excepte les Escoles de Música i Dansa. Per què?", iniciava el text, en el qual també mostren que no entenen la decisió: "No hem tingut cap rebrot dins les escoles de música o dansa. Cap rebrot. No ho entenem, ni nosaltres, ni les famílies, ni els alumnes".
Amb tot, els centres de música, entre els quals l'Aula de So, demanen "una rectificació urgent per part de les administracions, i que ens deixin obrir de forma immediata els centres".
Ensenyament musical
A través de la lectura del manifest, aquests centres han reivindicat l'ensenyament musical com a un dret: "L’ensenyament musical no és una extraescolar. És, i hauria de ser encara més, part de la formació humanista de les persones". A més, asseguren que "les escoles de música no som part del problema, som part de la solució" i defensen: "Nosaltres ensenyem música, és la nostra raó de ser, però eduquem, és el nostre objectiu".
De fet, en el manifest expliquen que "els beneficis psicològics de la pràctica musical són indiscutibles". Amb tot, argumenten que "el dret a l’educació no es pot ignorar ni menystenir, és un Dret Constitucional, i com a tal, dificultar el seu accés ha de ser jurídicament fonamentat".
Problemes econòmics
El director de l'Aula de So, Martí Marín, ha estat l'encarregat de llegir la tercera part del manifest, la que denuncia els problemes econòmics derivats de la pandèmia i les restriccions, i amb un atac frontal a la classe política: "Els polítics que, per cert, en aquesta crisi escandalosa que ens afecta a tots ni tan sols s’ha plantejat reduir els seus salaris, ben al contrari se’ls pugen".
"Els qui avui hem convocat aquesta concentració en defensa de l’educació musical no tenim el sou assegurat", prosseguia el manifest, que afegia: "Som autònoms, som petites o micro pimes, no ens trobareu a l’IBEX, ni a la borsa. Som projectes creats des de baix, per equips vocacionals que arrisquen el seu patrimoni per tirar endavant projectes que, en canvi tenen un gran calat social".
Per últim, apunten: "Volem que el departament justifiqui de forma clara aquest tancament i si no que es pronuncií per a una obertura immediata".
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, X, Instagram i TikTok.