El cartell d'enguany és obra d'Anna Fenoy. FOTO: Cedida

Cultura

El Correllengua 2014 fa parada a Sant Cugat el 31 d'octubre

El dijous 23 d’octubre a les 19 hores al Casal Popular la Guitza comencen els actes amb la presentació del llibre 'Ajudeu-me. El crit d’una llengua que vol seguir viva'

Un any més, el Casal Popular la Guitza s'encarrega de recuperar el Correllengua a Sant Cugat, unes jornades amb diferents activitats populars organitzades amb l'objectiu de promoure i difondre el valor de la llengua catalana.

Tot i que les activitats se centren principalment els dies 31 d'octubre i 1 de novembre, aquest dijous, 23 d'octubre a les 19 hores, el Casal acull la presentació del llibre Ajudeu-me. El crit d’una llengua que vol seguir viva, d’Eliana Oliveira de Freitas. Una presentació organitzada per Plataforma per la Llengua i C. P. La Guitza.

Correllengua 2014 a Sant Cugat
Dissabte 1 de novembre a les 18 hores s'organitza la Gimcana per la llengua, una gimcana popular per posar a prova els coneixements de la llengua, en família o amics. Per participar-hi, cal formar equips de 4 a 7 persones, i inscriure's per correu a laguitza@gmail.com fins el 31 d'octubre i també el mateix dia 1 de novembre a la barra de la plaça de l’Om (ubicació per confirmar) fins les 18 hores.

Durant la setmana es coneixerà la programació completa del Correllengua 2014 a Sant Cugat.

Què és el Correllengua?
Des de fa 18 anys, el Correllengua treballa per a la difusió de l'ús de la llengua i promoure la cultura popular de les terres de parla catalana, i tot des d'una aposta lúdica, festiva, participativa i transversal. La CAL és una de les principals entitats que promocionen el moviment, especialment al Principat i amb col·laboracions amb les organitzacions nordcatalanes.

El Correllengua 2014 ja ha començat el seu camí. Des del 12 de juliol, Ivars d'Urgell (el Pla d'Urgell), va donar inici a una nova campanya de Correllengua, en record a la poetessa i activista Maria-Mercè Marçal (1952-1998) a qui la CAL vol recordar pel seu compromís amb el país, la llengua i els drets de la dona. És el primer cop que la CAL decideix dedicar el Correllengua de manera monogràfica a una figura femenina.