Can Quitèria es perfila com a Centre Grau-Garriga FOTO: Artur Ribera

Cultura

ICV-EUiA vol que es repensi el futur ús de Can Quitèria

La formació santcugatenca demana més informació i participació sobre els usos dels equipaments municipals

ICV-EUiA ha demanat que l'Ajuntament informi sobre quins usos es vol donar a Can Quitèria, l'antic ajuntament, Villa Felisa, el Celler Cooperatiu i els baixos de la plaça del Rei. La portaveu del grup municipal d’ICV-EUiA, Roser Casamitjana, i l’historiador i membre d’ICV, Jordi Casas, han explicat aquest dimecres, 3 de febrer, la moció que el grup presentarà al proper ple municipal del mes de febrer.

“Volem fer referència a una sèrie d'edificis que són propietat de l'Ajuntament i, aprofitant que estem en fase de revisar el Pla d'Equipaments, veure quina utilització els donem i, sobretot, que el que vulguem que s'hi faci, es faci en l'àmbit participatiu”, destaca Casamitjana.

En relació a l'edifici de Can Quitèria, Casamitjana ha recordat que “fa un any es va dir que aquest edifici seria el Centre Grau-Garriga, però això no ha estat discutit amb ningú de l'oposició; es va presentar com a dació de comptes al ple, i no sabem com anirà”. En aquest sentit, ha afegit que “sabem per la premsa que hi ha 600.000 euros per a la rehabilitació, sabem que ha estat concedida l'obra, però els grups de l'oposició no sabem res” i ha demanat “més participació per decidir l'ús que se li ha de donar”.

En la mateixa línia, l'historiador Jordi Casas ha recordat que “Can Quitèria, inicialment, al Pla d'Equipaments aprovat el 2008, havia de ser per Serveis Socials i es va desestimar, i des del 2014 es parla del Centre Grau-Garriga. Es tracta de discutir el tema”.

Per Casas, hi ha una sèrie de factor a tenir en compte abans de prendre aquesta decisió, com ara quanta gent va a veure exposicions de tapissos o quina repercussió tindrà en la vida sociocultural del municipi. Igualment, ha reclamat informació sobre “quines negociacions s'han fet amb la família, si hi ha un projecte concret redactat de què es vol que sigui i amb quines condicions cedirà l'obra la família”.

Tenint en compte aquests factors, Jordi Casas ha apuntat que “pel que dóna de si un museu dedicat a l'art tèxtil, i en concret al tapís, s'hauria de reconsiderar les característiques i el funcionament de la Casa Aymat”. “Volem que es discuteixi a fons, i no ens despertem després amb un projecte com el del Museu de les Matemàtiques que després va quedar en res”, ha reivindicat.