L'art contemporani local suma esforços per guanyar visibilitat
La primera ruta d'art contemporani de Sant Cugat s'ha celebrat aquest dissabte 30 de gener
L'ADN Platform, La Puntual i el Centre d'Art Maristany s'han unit, aquest dissabte 30 de gener, per celebrar la primera ruta d'art contemporani local.
Les tres sales, dedicades a aquest tipus d'art, han organitzat una activitat cadascuna, amb l'objectiu de crear sinergies entre les tres sales i aconseguir més flux de públic. Tal com ha detallat al TOT l'encarregat de logística i producció de la sala ADN Platform, Jordi Vernis, "amb aquesta activitat volem potenciar una activitat col·laborativa. Moltes vegades l'art contemporani no té visibilitat i per solucionar aquesta mancança és millor unir forces".
Precisament, la sala ADN Platform, ha estat la primera en realitzar la seva activitat. Entre les 11:00 i les 14:00 del migdia, el comissari i autors de les dues exposicions actuals, "No song to sing" i "Ne travaillez jamais", han ofert una visita guiada.
Ja a la tarda, l'obra de Marcel Rubio, 'Cómo se agita la mía al verla' ha estat la protagonista de la ruta. L'artista, que té el taller a les mateixes instal·lacions de La Puntual, ha detallat al públic l'essència i missatge de la seva obra, exposada a la sala La Puntual, des d'aquest mes de gener.
Davant l'acollida que ha tingut l'activitat de Marcel Rubio, Enric Ferrés, encarregat de la sala santcugatenca, s'ha mostrat molt satisfet amb la iniciativa. "És absolutament necessari i fantàstic que es faci una iniciativa com aquesta. Les tres sales tenim afinitats a l'hora de concebre les pràctiques artístiques. A més, així oferim al públic la facilitat que amb un sol dia puguin veure tres propostes que estan bé".
El punt final de la ruta ha estat la cloenda de l'exposició "Boicot i trabanqueta", amb la performance Le fleuve armure / der Rüstungsfluss d’Adrian Schindler, que s'ha celebrat al Centre d'Art Maristany.
En aquest sentit Andreu Dengra, tècnic d'arts visuals de l'Ajuntament ha valorat la primera ruta "molt positivament. Són activitats que es poden fer entre els diversos espais que apostem per l'art contemporani. Així ajuntem esforços i propostes".
La ruta de l'art contemporani, primera de moltes?
Tot i que aquesta primera ruta de l'art contemporani sorgeix d'una acumulació de "casualitats", i és que tal com han argumentat Vernis, Ferrés i Dengra al TOT, s'ha organitzat de manera molt "natural" i perquè les tres sales "han coincidit amb aquestes tres propostes" els tres encarregats han coincidit en afirmar que "estaria molt bé poder seguir fent més rutes d'art contemporani, per seguir sumant esforços".
En aquest cas, només caldrà trobar els artistes, doncs el públic local s'ha mostrat més que satisfet amb aquesta proposta. Aquest és el cas de Georgina Vila a qui li ha semblat "fantàstica aquesta manera d'obrir iniciatives al poble. S'haurien de fer més".
En les mateixes línies ha parlat Carme Juliana, qui ha detallat que "el que ens ha fet més gràcia i interès és el fet de poder fer aquesta ruta. Hem pogut entendre que és l'art contemporani ara. Ho trobo altament recomanable".