'La vida en un tren' porta més de 80 actors santcugatencs al Teatre-Auditori
L'obra, amb segell 100% santcugatenc, compta amb el text de Víctor Alexandre i estarà dirigida per Teresa Canas
La vida en un tren porta aquest diumenge, 25 de març, a l'escenari del Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès més de 80 actors i actrius santcugatenques, dirigits per Teresa Canas, amb motiu del Dia Mundial del Teatre. Una obra amb text de Víctor Alexandre, i música original de David Bozzo, que s'emmarca en els actes de commemoració del centenari de l'arribada del ferrocarril a Sant Cugat, i de la qual participen les diferents agrupacions de teatre amateur de la ciutat.
L'obra, que es representarà a les 19 hores, "fa realitat dos desitjos que teníem", explicava Ferran de Juan, coordinador de la Taula d'Arts Escèniques de Sant Cugat, durant la presentació de l'espectacle el 5 de març. D'una banda, detallava, "poder fer una obra integrant totes les companyies de teatre amateur de la ciutat"; de l'altra, "poder actuar dins del Teatre-Auditori". "El 25 de març veurem aquests dos somnis realitzats: actuar tots junts, i fer-ho al Teatre-Auditori".
L'autor de l'obra, Víctor Alexandre, reivindicava també l'espai on es podrà veure l'obra. "Està bé que la gent d'aquí pugui sentir que això també és seu", deia, agraïnt la col·laboració de l'Ajuntament de la vila per fer possible el muntatge. Una obra que, com explicava, "vol ser un homenatge a Montañès i Pearson, 2 persones que van tenir la pensada de portar el tren al Vallès", remarcant que això va suposar "un abans i un després per a la ciutat".
Després de fer un breu repàs a aquest canvi de la ciutat, Alexandre explicava que La vida en un tren és "una obra no convencional", remarcant el fet que "el paisatge som nosaltres", tot i comptar amb tres personatges principals. "Són 100 anys de vida que passen davant l'espectador, com ho fan els paisatges davant d'un passatger", detallava.
La producció va néixer com un encàrrec de l'Ajuntament de Sant Cugat a la Taula d'Arts Escèniques per commemorar el Dia Mundial del Teatre en el marc del centenari del tren a la ciutat. En aquest sentit, Carmela Fortuny, tinenta d'alcalde de Cultura, remarcava que "no ens imaginem fent cultura sense participació, i això és un gran exemple de participació".
Igualment, feia valdre que es tracti d'una producció "100% santcugatenca" que "deixarà un llegat perquè aquestes coses es puguin repetir". En el mateix sentit s'expressava el crític d'arts escèniques Eduard Jener. "Estic convençut que els lapsus de temps entre obra i obra santcugatenca en aquest escenari es faran cada cop més petits", deia en relació al fet que la sala s'inaugurés amb un muntatge de característiques similars, i que el següent no arribés fins al 2007.
Les entrades per gaudir de l'espectacle estan a la venda des del 6 de març, a un preu de 6 euros. A més, juntament amb l'entrada, els espectadors rebran el llibre de l'obra, editat per l'editorial santcugatenca Edions Xandri. Les localitats es poden adquirir a la web del Teatre-Auditori, o a l'Oficina de Turismes.