Sant Cugat celebrarà el Dia Internacional de la Dansa amb una quinzena de propostes
Les diverses activitats es realitzaran del 21 al 30 d'abril
El programa Sant Cugat Balla proposa una quinzena d'activitats, del 21 al 30 d'abril, per celebrar el Dia Internacional de la Dansa i descobrir com es viu la dansa a Sant Cugat. Dins la programació d'enguany, s'han incorporat propostes per apropar molt més la dansa als joves, conjuntament amb les tradicionals de cada any.
Carmela Fortuny, tinenta d'alcalde de Cultura, en la presentació de la programació ha destacat la implicació de les entitats que treballen per oferir a la ciutadania la possibilitat de gaudir del món de la dansa.
Una de les activitats amb més tradició és la Mostra de Dansa, la qual aquest any celebrarà la seva 14a edició. Els ballarins i ballarines de les escoles de dansa de la ciutat mostraran el seu treball al Parc Ramon Barnils, el pròxim dissabte 28 d’abril. Fortuny espera que sigui un “èxit de participació”, seguint la tendència de les edicions anteriors.
Fortuny també ha remarcat que s’oferiran espectacles “d’alta qualitat”, com per exemple les coreografies del Béjart Ballet Lausanne, els dies 27 i 28 d'abril, i el Malandain Ballet Biarritz, l’11 de maig, al Teatre-Auditori.
En aquesta programació també hi participen les diverses associacions, entitats i diferents escoles de dansa de la ciutat. Viviana Hounie, directora de Viviana Hounie Estudi de Dansa, afirma que és una “bona ocasió per donar a conèixer la dansa en general i el que s’està fent a Sant Cugat en particular”.
El programa d'activitats
La jornada es posarà en marxa el dissabte 21 d’abril, amb el taller de dansa en família, i continuarà el dimecres 25 d’abril, amb el Taller d’Afro Beat que també es durà a terme a la SCD Academy. El dijous 26 d’abril, el Cafè Auditori acollirà Una Hora de Dansa amb Con-fusió, MOVO i Com fan mal els bons records, amb la ballarina Lali Mateu. Ana Pérez, de La Tacones, ha afegit que és un espai que “dóna l’oportunitat a ballarins emergents a poder fer petites peces, amb les quals tinguin contacte amb el públic”.
La dansa tradicional arribarà de la mà de l’Esbart Sant Cugat i el Grup Mediterrània, que són els organitzadors de l’espai de danses de plaça que tindrà lloc el divendres 27 d’abril, a la plaça de Victòria dels Àngels.
El dissabte 28 d’abril, La Tacones oferirà Cronexiones, 30 minuts d’improvisació cronometrada a partir del flamenco i de la música espanyola. El dilluns 30 d’abril, serà el torn de El Parc: Fusió, música i dansa al Teatre-Auditori. Tal com ha explicat Gemma Navarra, de l’Escola de Música i Dansa Fusió, és un espectacle “diferent i nou”. Cal afegir que part de la música serà interpretada en directe per diversos joves de l’Orquestra Simfònica Fusió. A la vegada, també hi posaran la música un pianista i un quartet de violoncels.
Els alumnes d’ESO de l’Institut Arnau Cadell també hi participaran a través del projecte Tots Dansen el dimecres 2 de maig, al Teatre-Auditori. Aquest projecte té la finalitat d’introduir, promoure i donar a conèixer el llenguatge del moviment i la dansa contemporània a diferents centres de secundària.
També afegir que del 23 al 27 d’abril diverses escoles de la ciutat oferiran a tothom qui estigui interessat la possibilitat de provar o veure una classe. D’altra banda, el Teatre-Auditori també acollirà els espectacles de final de curs, de l’1 de juny i fins a l’1 de juliol, de les escoles de dansa santcugatenques i d’arreu de Catalunya.