Les Albades de Sant Pere recorren Sant Cugat per despertar els veïns i veïnes. FOTO: Nielo Ballart

Cultura

Sant Cugat desperta amb les Albades de Sant Pere

Enguany, les Albades de Sant Pere han comptat amb 2 recorreguts diferents i els músics s'han retrobat al final per tocar una peça conjunta

Gralles, timbals i una traca d'inici han estat els ingredients principals de les Albades de Sant Pere, una activitat que any rere any ha despertat als veïns de Sant Cugat durant la festivitat del copatró del municipi, el dilluns 29 de juny.

Enguany, encara que l'Ajuntament de Sant Cugat decidís anul·lar la Festa Major 2020 per la COVID-19, les Albades de Sant Pere, organitzades per la Coordinadora d'Entremesos de Cultura Popular i Tradicional Catalana i amb col·laboració de l'Escola de Música Tradicional de Sant Cugat, han tornat a ser les protagonistes i han estat un dels pocs actes presencials que s'han celebrat durant els dies en els quals Sant Cugat havia d'acollir la Festa Major 2020.

Així doncs, i per mesures higienicosanitàries, enguany les Albades de Sant Pere han comptat amb 2 recorreguts diferents per a no acumular a molta gent en un mateix espai. Amb això, mentre un recorregut iniciava des de la plaça d'en Coll, l'altre ho feia des de la plaça Lluís Millet. A més, ambdós han iniciat amb una traca d'inici, a càrrec dels Diables de Sant Cugat. Un cop a la plaça d'Octavià, ambdós grups de músics s'han trobat i han tocat una darrera peça conjuntament. 

Gralles i timbals han sonat en les Albades de Sant Pere. FOTO: Nielo Ballart



Júlia Solé, membre de l'Escola de Música Tradicional, ha valorat l'acte positivament: "Les Albades són un acte molt especial. Despertes al poble, veus la gent que surt als balcons i aquest any, amb més motiu, la gent sortia i ens aplaudia".

Amb tot, una de les activitats programades durant la celebració de Sant Pere, juntament amb el Seguici de Sant Pere que van enregistrar les entitats de cultura popular, el Paga-li, Joan virtual de la Comissió del Ball del Paga-li, Joan (on es podrà veure un muntatge del ball gràcies als vídeos enviats pels santcugatencs) i el Concert de Festa Major de la Societat Coral La Lira (un concert on s'oferirà l'enregistrament en format disc del concert del 2016 i que es podrà escoltar en línia).

Més info: Sant Cugat celebra Sant Pere des de casa

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.