El Correllengua torna a Sant Cugat després de l'èxit de la passada edició. FOTO: Amanda Bernal

Cultura

Torna el Correllengua 2013, sense ubicació definida

Les jornades de promoció i difusió de la llengua fan parada a Sant Cugat el dia 2 de novembre, tot i que encara no se sap en quin espai es podran realitzar les activitats

El Correllengua s'ha presentat el dilluns 21 d'octubre a La Guitza. FOTO: C.Caballé
Cartell provisional del Correllengua 2013 a Sant Cugat
El Correllengua 2013 farà parada a Sant Cugat el dissabte 2 de novembre. Una jornada amb diferents activitats populars organitzades amb l'objectiu de promoure i difondre el valor de la llengua catalana.

El Casal Popular la Guitza, com a entitat impulsora de la recuperació del Correllengua a Sant Cugat, ha acollit la presentació del actes de la jornada aquest dilluns, 21 d'octubre. Una presentació que també ha servit per reivindicar que “tot i que fa temps que es va sol·licitar a l'Ajuntament que se'ns donés l'espai per fer les activitats, a menys de 20 dies de la celebració del Correllengua, encara no ens han facilitat un espai, fet que complica l'organització de la jornada”, ha destacat Mireia Farrés, membre de La Guitza.

Pel que fa a les activitats, la llengua i la cultura seran les protagonistes de la jornada, que començarà a les 17 hores amb la participació de diferents entitats de cultura popular de Sant Cugat, com són els Castellers, els Bastoners, el Grup Mediterrània i el Geganters. Tot seguit hi haurà una gimcana popular per posar a prova els coneixements de la llengua, en família o amics, per la que cal inscriure's enviant un correu a La Guitza, o be personalment al local.

Ja al vespre, hi haurà un sopar popular, seguit de la presentació del llibre Toquem el dos! 11 musiques de lluita per a gralla i timbal, a més de mostra de glosa, concert amb Les Absentes, i música amb punxa discos local.

Les activitats compten amb el suport de la Plataforma per la Llengua de Sant Cugat, que, a més, ha organitzat la projecció del documental Són bojos aquests catalans, al Casal Popular La Guitza, el 8 de novembre.

El Correllengua

Des de fa disset anys el Correllengua treballa per a difondre l'ús de la llengua i promoure la cultura popular de les terres de parla catalana, i tot plegat des d’una aposta lúdica, participativa i transversal. La CAL, Coordinadora d'Associacions per la Llengua catalana, és una de les principals entitats promotores del Correllengua que recorre cada any bona part de les comarques dels Països Catalans, centrant la seva actuació al Principat i la Catalunya Nord.

Aquesta edició del Correllengua es dedica a recordar la figura de Miquel Martí i Pol, el poeta de Roda de Ter del qual es commemora el desè aniversari de la seva mort. Per aquest motiu la mateixa vila osonenca fou l'escenari de l'inici dels actes del Correllengua el 13 de juliol. Uns actes que finalitzaran a Terrassa el 30 de novembre.

A Sant Cugat, la iniciativa es va recuperar l'any passat, gràcies al Casal Popular La Guitza, que aquest any repeteix iniciativa.

Què és la CAL?
La Coordinadora d’Associacions per la Llengua catalana (CAL) va néixer el 23 d’abril de 1996 amb la voluntat de fer un treball de xarxa entre associacions i persones a títol individual d’arreu del país, que volguessin implicar-se en un projecte basat en tres grans objectius: garantir un futur digne per la nostra llengua, acabar amb la menysvaloració de la nostra cultura, i reclamar el reconeixement de la unitat i l’oficialitat de la llengua catalana en tot el seu territori.