Sant Pere s'ha celebrat des de casa, amb el 'Paga li, Joan' entre altres propostes.

Cultura

Així s'ha viscut Sant Pere a Sant Cugat

La ciutat ha celebrat la festivitat del copatró amb diferents activitats a les xarxes socials

Sant Cugat del Vallès ha celebrat aquest 29 de juny la festivitat del seu copatró, Sant Pere. Enguany, però, ho ha fet d'una manera ben diferent, marcada per la pandèmia de la Covid-19, i amb la Festa Major suspesa per aquest motiu.

Més info: S'anul·la la Festa Major

Tot i aquesta situació, la ciutat no ha volgut deixar de retre homenatge a Sant Pere, i ho ha fet amb iniciatives ben diverses. Des de l'Ajuntament de Sant Cugat s'impulsava la celebració de Sant Pere a Casa, mantenint les activitats tradicionals com el Concurs d'Arrossos i el ball del Paga-li, Joan, a més del Racó infantil i els concerts al vespre. Tot, però, en format virtual, i retransmès per internet.

Més info: Arrenca la celebració de Sant Pere a Casa

Així, la celebració virtual arrencava diumenge, dia 28, amb la celebració del Concurs d'Arrossos, que enguany el guanya Koklif. Arrossos en la tercera fase i Clan Sant Cu es feien amb la segona i tercera posició, respectivament, d'entre els 8 equips que participaven d'aquesta 40a edició del concurs.

Més info: Koklif, Arrossos en la tercera fase i Clan Sant Cu guanyen el 40è Concurs d'Arrossos

Més tard, el Racó Infantil portava la música i la literatura a les llars santcugatenques. Així, els infants podien gaudir de la música dels seus grups preferits i de la narració de diferents contes sense sortir de casa.

Més info: El Racó Infantil omple de música les cases de Sant Cugat per Sant Pere A Casa

Ja aquest dilluns, i en el marc del programa #SantPereACasaStC, el tradicional ball del vano i el ram, el Paga-li, Joan, s'ha tornat a ballar el 29 de juny, aquest cop, des de la distància. Al vespre, i a l'hora que s'hagués ballat als jardins que porten el nom del ball, s'ha difós a les xarxes el vídeo elaborat amb les peces enviades per tots aquells santcugatencs i santcugatenques que han volgut formar part de la iniciativa.

Més info: El 'Paga-li, Joan' també es balla per Sant Pere, des de casa

Una cita a la qual tampoc han faltat els Geganters de Sant Cugat, i el Joan i la Marieta que han participat un any més del ball, amb el vídeo enregistrat prèviament des del claustre del Monestir.

Més info: El Joan i la Marieta ballen el 'Paga-li, Joan' des del claustre del Monestir

Sant Pere a Casa, amb el seguici enregistrat prèviament. FOTO: N.B.

Més propostes

Són moltes les entitats que s'han sumat a les activitats virtuals per celebrar Sant Pere. De fet, la Coordinadora d'Entremesos de Cultura Popular i Tradicional de Sant Cugat ha ofert un seguit de propostes per mantenir viva la celebració tot i la situació actual.

Així, per exemple, han ressonat les albades de Sant Pere als carrers de la ciutat el dilluns al matí, mentre que més tard es feia un vermut de canya confinat.

Més info: Sant Cugat desperta amb les Albades de Sant Pere

I com no podia ser d'altra manera, les entitats de cultura popular i tradicional han protagonitzat el Seguici de Sant Pere. Enguany, però, també enregistrat prèviament i difós a les xarxes socials a les 17 hores, just quan hagués començat en situació de normalitat.

Més info: El Seguici de Sant Pere treu les entitats al carrer, virtualment

D'altra banda, no ha faltat la música en aquesta celebració, amb propostes com la de la Societat Coral La Lira, que ha celebrat el tradicional concert de Festa Major a les xarxes recuperant l'enregistrament del concert de l'any 2016.

Més info: La Lira posa música al vespre de Sant Pere des de casa

També l'Escola Fusió ha volgut fer el seu concert de Festa Major a les xarxes, amb un vídeo.

Més info: L'Orquestra Fusió ofereix un Concert de Sant Pere diferent

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.