Discapacitats físics i psíquics que porten un alberg a Collserola
Situat a tocar del Baixador de Vallvidrera, InOut pretén fomentar la integració social i l’entorn natural
“Som 45 persones treballant a l’InOut i jo sóc l’únic que no té cap discapacitat”. Són paraules de Daniel Rozas, el director d’un alberg que és, sens dubte, un centre especial tant per la seva concepció com per les seves característiques. En nòmina hi ha persones cegues, sordes, amb síndrome de Down i diversos tipus de minusvalideses físiques, psíquiques i sensorials. El primer que sobta és que l’InOut no és un negoci en el sentit estricte del terme. “Pertanyem a Icària Iniciatves Socials i com a membres d’aquesta associació, no tenim ànim de lucre”. Això no vol dir que l’hostal no pugui tenir beneficis, però la norma és invertir els ingressos a donar feina a tots el treballadors i, si acaba sobrant algun raconet, invertir en millores de l’establiment.
Oberts al món
La crisi va deixar tocat l’InOut, però després d’una campanya de micromecenatge van recaptar 130.000 euros per mantenir viu l’alberg i reorientar-lo, no només cap al mercat intern, sinó també cap als milions de turistes que visiten Catalunya cada any. “Estem enfocats a un mercat global i rebem clients dels Estat Units, la Xina i Amèrica del Sud, tot i que el 60% dels estrangers vénen d’altres països europeus”, explica Daniel Rozas.
A més d’una piscina, una pista poliesportiva i un menjador per a 250 persones, l’InOut aprofita la seva situació geogràfica per organitzar per als seus clients excursions amb bicicleta per Collserola, visites al pantà de Vallvidrera o activitats culinàries. Els pernoctadors d’aquest alberg prefereixen la pau de la muntanya que el brogit de la gran Barcelona.