La Jornada d'Emprenedoria atrau uns 800 emprenedors i líders empresarials i innovadors de primer nivell. FOTO: Artur Ribera

Carme Ruscalleda i l'alimentació, protagonistes de la 7a Jornada d'Emprendoria

El 15 d'octubre se celebra al Teatre-Auditori de Sant Cugat la Jornada d'Emprenedoria, un punt de referència pels emprenedors de tot l'entorn

Carme Ruscalleda serà la protagonista de la 7a Jornada d'Emprenedoria organitzada per la Cambra de Terrassa, l'Ajuntament de Sant Cugat i EsadeCreapolis; que se celebrarà el 15 d'octubre al Teatre-Auditori sota el títol Cuina el teu projecte. D'aquesta manera, l'alimentació i la restauració tindran un paper principal en aquesta trobada que els últims anys ha aplegat uns 800 emprenedors, el 40% de fora del Vallès. La participació és gratuïta i cal inscripció prèvia a través d'internet.

 

Durant la presentació de la Jornada d'Emprenedoria, aquest dijous, dia 17 de setembre, el tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha definit que un dels seus objectius és “atraure, promoure i retenir talent i inversors”. La relació entre tots els emprenedors assistents és també un dels punts forts de l'esdeveniment, tal com ha recordat Josep Prats, de la Cambra de Terrassa: “Representa un punt de trobada de persones que necessiten aprofitar els elements de xarxes de contactes i noves oportunitats pel seu negoci”.

 

En definitiva, “generar coneixement perquè surtin noves oportunitats de negoci que acabin beneficiant la societat”, ha apuntat Edgar Jordà, d'EsadeCreapolis.

Networking, Ruscalleda...

Des de les nou del matí del 15 d'octubre les activitats i actes dedicats als emprenedors ocuparan tot el Teatre-Auditori. Després de la benvinguda de les autoritats, tindran lloc les taules d'experiència, on líders empresarials de primer nivell explicaran les seves vivències. Seran Jordi Gallés, president d'Europastry; Judith Viader, directora general de Frit Ravich i; Josep Ametller, director general de Casa Ametller. L'alimentació té un paper clau, com ha apuntat Prats: “Són sectors tradicionals però que han marcat una fita molt important en la innovació”.

 

Després de l'esmorzar serà el torn de la Conferència Central amb la xef Carme Ruscalleda, del restaurant Sant Pau, com a protagonista. Ruscalleda, una de les cuineres amb més projecció internacional de Catalunya, oferirà la seva experiència innovadora en l'àmbit de la restauració i alimentació.

 

Les activitats de networking també tindran un paper principal. Finalment, hi haurà una taula d'experiències internacionals de sostenibilitat en el sector de l'hostaleria i la restauració i una taula rodona sobre el microcrèdit que vol donar informació de com finançar-se als emprenedors.

Punt de referència

Tot i ser la setena edició, és la cinquena que se celebra a Sant Cugat amb l'objectiu clar de “ser un punt de referència i atracció important del món de l'emprenedoria”, tal com ha assegurat Josep Prats. Per la seva banda, tant Brugarolas com Jordà han celebrat el fet que les diferents institucions cooperin per generar ecosistemes que afavoreixin l'emprenedoria i la generació d'oportunitats.

 

Pel tinent d'alcalde d'Economia, Sant Cugat i el seu entorn tenen unes condicions molt bones: “Tenim un 20-25% dels universitaris de tot el país, multinacionals punteres en tot el món... Tenim tota la cadena de valor de l'emprenedoria”. En aquest sentit s'ha manifestat Prats: “La Jornada és una activitat que suma en un entorn on l'emprenedoria té una presència molt significativa”.