La planta de Delphi a Sant Cugat té més de 50 anys d'historia FOTO: ACN

Suport a la reindustrialització de Delphi i aprovades bonificacions en l'IBI

El Ple municipal ha aprovat que les noves activitats econòmiques i socials desenvolupades a l'antiga Delphi és d’especial interès o utilitat per al municipi de Sant Cugat

La reindustrialització de Delphi ha obtingut el suport de la majoria de grups del ple municipal de Sant Cugat. D''aquesta manera, el Ple ha aprovat la bonificació de l'IBI per a les empreses que realitzaran la nova activitat econòmica a la planta santcugatenca, i també declarar l'activitat d'especial interès o utilitat municipal. Una característica que és necessària perquè les noves empreses explotadores de la planta puguin adquirir-se en aquesta bonificació, una característica que s'aplicarà a partir de l'1 de gener de 2017 i que s'allargarà, com a màxim, 5 exercicis pressupostaris.

L'empresa que ha reindustrialitzat la planta de Delphi AEROSPACE MOTORCYCLE TECHNOLOGY ALLIANCE (AMTA), està formada per  4 empreses catalanes J.Juan, Gutmar, ISEE i Guilera

Mireu les imatges del Ple de desembre. 

L'ajut institucional a la reindustrialització de Delphi

Segons va explicar el consistori en la presentació de l'acord de reindustrialització, l'Ajuntament ha articulat un programa d'incentius fiscals i bonificacions en matèria de contractació. Uns avantatges fiscals que retornaran a la ciutat en forma d'activitat productiva, generació de nous llocs de treball directes, però també indirectes i impacte econòmic global.

 

En aquest sentit, l’Ajuntament ha fet una valoració més ajustada a la realitat del valor dels terrenys de Delphi per minorar l’import de l’Impost de Béns Immobles (IBI). D’altra banda, l’Ajuntament bonificarà part de l’IBI, l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) i la taxa d’Obres i Activitats en previsió de les noves inversions que es faran a la planta santcugatenca. També s’han previst unes línies de subvencions per creació d’ocupació. El suport econòmic de l’Ajuntament en aquest procés de reindustrialització es podria estimar, entre subvencions atorgades i impostos bonificats que es deixaran de percebre- en uns 950.000€, que quedaran repartits durant els primers cinc anys de reindustrialització.       

 

 

D’altra banda, durant els darrers tres anys la Generalitat de Catalunya ha treballat  en el projecte de reindustrialització de la planta de Delphi. A més de gestions d’assessorament i d’acompanyament en matèria industrial, laboral i tributària, la Generalitat ha contribuït al projecte mitjançant l’atorgament d’un ajut directe als compradors de 400.000 euros i d’un préstec participatiu als mateixos inversors d’1,5 milions d’euros a través d’Avançsa. En total, per tant, la Generalitat contribuirà al projecte amb ajuts directes i préstecs per valor d’1,9 milions d’euros.

 

Finalment, el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) participarà activament en la capacitació professional de les persones que treballaran a través de diferents programes. La mediació portada a terme per la Generalitat entre empresa i treballadors, tant en la tramitació de l’Expedient de Regulació d’Ocupació com en la reindustrialització, ha estat clau per assolir un acord favorable com el que tenim i permetrà mantenir part dels llocs de treball.