La seu de la Delegació de la Cambra de Terrassa a Sant Cugat FOTO: Lluís Llebot

TOT Economia

La Cambra de Terrassa encara el futur amb un 50% de retallades

El futur de la institució se centrarà en potenciar la internacionalització

La Cambra de Comerç de Terrassa ha de fer front a una doble crisi: l’econòmica i la legislativa. L’econòmica tots la coneixem, però la legislativa afecta totes les cambres del país ja que per una nova llei promulgada fa cosa d’un any les empreses hauran de deixar d’abonar la quota obligatòria que pagaven a aquests ens. Tot plegat ha tingut un impacte profund a la Cambra de Terrassa que és a la que s’adscriuen les empreses santcugatenques per raó de demarcació.

Els números de l’ajust
La sotragada ha significat una reducció del 50% dels pressupost de cara el 2012 i una reducció de plantilla del 30%. Dels 47 treballadors que tenia l’ens cameral abans de la nova normativa n’ha passat a tenir 33. El president de la Cambra, Marià Galí, va explicar amb un trobada amb mitjans de la demarcació que els acomiadaments “s’han fet parlant cas per cas amb tots els treballadors i de manera consensuada.” Galí també ha volgut deixar clar que pensen que “amb aquests ajustos serà suficient.” Cal recordar que les aportacions obligatòries de les empreses significaven abans de la llei el 55% del pressupost de la Cambra de Terrassa.

Mirant cap a fora
Segons un estudi fet per ells, el que més valoren de la Cambra les empreses que hi estan en contacte és la seva aportació en matèria d’internacionalització. És per això que en un futur proper volen redefinir la seva actuació en aquest àmbit i apostar per l’exportació de les companyies de la comarca.

Pel que fa viabilitat econòmica la Cambra espera superar les adversitats amb un nou sistema de quotes voluntàries, cobrant per determinats serveis que ofereixi i aplicant un pla d’ajust que ja està en marxa. També aspira a incrementar els encàrrecs de gestió que tant el govern català com l’espanyol acostuma a fer a aquests ens i pels quals paga un cànon.