El govern signa amb agents econòmics i socials el Pacte per l'Ocupació Digna i de Qualitat
L'Ajuntament ha aprofitat l'acte per presentar un programa d'ajudes a les dones desocupades de més de 40 anys
Després de mesos treballant conjuntament, l'Ajuntament i diferents actors econòmics i socials han signat el manifest del Pacte per l'Ocupació Digna i de Qualitat de Sant Cugat aquest divendres, 10 de març, en un acte a l'Ajuntament. Un pacte que busca garantir la plena ocupació de qualitat a la ciutat a través de tres eixos principals: promoure el desenvolupament autònom i l'apoderament de les persones, promocionar un teixit productiu responsable que promogui una ocupació digna i de qualitat i transformar les persones treballadores perquè esdevinguin motor de la transició ecològica i digital. L'objectiu és "adaptar-se a les noves necessitats de la ciutat" i "generar millor i més ocupació", ha assegurat l'alcaldessa, Mireia Ingla, que ha presidit la sessió.
El document ha estat signat per l'Ajuntament, CCOO Vallès Occidental, Cecot, PIMEC Vallès Occidental, UGT Vallès i l'Oficina de Treball de Sant Cugat. També s'hi han adherit una desena de representants del món empresarial i social, com Sant Cugat Empresarial, Wise People Sant Cugat o la Xarxa de Dones Empresàries i Emprenedores de Sant Cugat.
Representants dels actors socials, econòmics i institucionals que han signat el manifest. FOTO: Ajuntament
El Projecte FADA
L'Ajuntament ha aprofitat el mateix acte en què s'ha signat el manifest per presentar la primera iniciativa en el marc del Pacte per l'Ocupació Digna i de Qualitat de Sant Cugat, que ha estat rebuda amb entusiasme per part dels assistents.
Es tracta del Projecte FADA (Formació per l'Acció transformadora de Dones i el seu Apoderament), un programa destinat a dones de més de 40 anys que estiguin desocupades o vulguin millorar la seva situació laboral i que comptarà amb formacions, tallers, xerrades, acompanyament en la recerca de feina i suport emocional.
Tal com ha explicat la tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç, Elena Vila, les xifres demostren que les dones de més de 45 anys són el sector més vulnerable pel que fa a ocupació, ja que "la societat no ho posa fàcil quan volen tornar al mercat laboral després de la maternitat". De moment, el projecte començarà com a prova pilot amb només 15 dones, però ja n'hi ha gairebé un centenar interessades amb les ajudes.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.