Les administracions demanen temps a Delphi per poder salvar els llocs de feina
Generalitat, Ajuntament i Comitè d'Empresa s'han reunit aquest dimarts, 16 de febrer, per analitzar el tancament de la planta de Sant Cugat
“Totes les administracions tenim un objectiu comú, i estem treballant de manera coordinada per preservar el màxim de llocs de treball possible”. Aquesta és la voluntat que han manifestat els representants de la Generalitat, de l'Ajuntament de Sant Cugat i del Comitè d'Empresa de Delphi en finalitzar la reunió que han mantingut les tres parts aquest dimarts, 16 de febrer, per analitzar l'anunci del tancament de l'empresa multinacional implantada a Sant Cugat.
“Si hi ha alguna proposta o indici perquè se salvin llocs de treball, el factor temps és important”, ha destacat Josep Ginesta, secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, afegint que “intentarem veure'ns amb l'empresa per traslladar-li la necessitat de no tenir la data límit que suposa un expedient i així deixar oberta l'opció perquè durant unes setmanes, o uns mesos, puguem treballar les administracions conjuntament a fi de salvar el màxim de llocs possible, que ha estat l'element essencial que ha posat el Comitè d'Empresa damunt la taula”.
Amb tot, Ginesta ha explicat que s'intentarà traslladar a l'empresa la petició que “s'endarrereixi al màxim l'entrada de l'expedient, amb el benentès que hi ha d'haver compromisos per totes les parts perquè sigui possible treballar conjuntament per salvar el màxim de llocs de feina”.
I és que, com ha remarcat Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat, “com més temps tinguem, més temps tindrem per coordinar-nos”.
Joan Aregio, secretari d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, ha remarcat que “ja fa temps que treballem des de la Generalitat el seguiment d'aquesta empresa perquè ja fa temps que té dificultats. En aquest sentit ha remarcat que “hi ha opcions serioses damunt la taula. Serien empreses que salvarien llocs de treball i que posarien actius que hi ha actualment en funcionament”. Tot plegat amb l'objectiu de “prioritzar la reindustrialització, senzillament perquè ens sembla que en aquest cas la proposta que fa el comitè és força raonable”.
Des del Comitè d'Empresa, el seu president, José Antonio Morán, ha valorat molt positivament la reunió. “Ha estat una reunió interessant i constructiva”. “Hem exposat el nostre punt de vista davant del que considerem que és una decisió desproporcionada i sense causa justificable; creiem que és una deslocalització en tota regla”, ha explicat Morán.
“Nosaltres apostem pel manteniment de la indústria i l'activitat industrial i, per tant, pel manteniment de la feina”, ha manifestat, i ha recordat que “li demanem temps a Delphi per aconseguir que el pla de reindustrialització que hem sol·licitat i que està en marxa conclogui amb èxit”.
En aquest sentit, Morán ha remarcat que el tancament de l'empresa afectaria uns 700 treballadors, els 540 de Delphi més vora 160 que treballen a la planta amb empreses subcontractades. La pròxima reunió entre el Comitè d'Empresa i Delphi serà el dilluns 22 de febrer a les 15 hores, i aquest dimecres, 17 de febrer, el Comitè d'Empresa explicarà les seves demandes als grups parlamentaris a les 12 hores.