Schibsted Spain estava ubicada al polígon de Can Sant Joan FOTO: Artur Ribera

Sant Cugat és la ciutat del Vallès on més augmenten les contractacions

La majoria de contractes fets al Vallès Occidental durant el primer semestre del 2015 són temporals

La contractació entre els mesos de gener i juny a Sant Cugat va augmentar un 47,1% respecte al mateix període del 2014 segons un informe de l'Observatori del Vallès Occidental. D'aquesta manera, Sant Cugat es converteix en la ciutat de la comarca on més han augmentat les contractacions.

En el conjunt del Vallès Occidental, les contractacions durant el primer semestre del 2015 van augmentar un 18,8%. Una dada negativa malgrat tot és que el 86% de les noves contractacions són contractes temporals, sent els indefinits una minoria. Sense comptar Sant Cugat, les ciutats amb més contractacions van ser Castellbisbal (37,4%), Viladecavalls (28,1%) i Sabadell (27%).

En xifres absolutes, les empreses del Vallès van fer durant els primers sis mesos de l'any 133.344 contractes, el 10% del total de Catalunya. Un terç de la contractació es concentra al sector de serveis relacionats amb l'empresa. Els contractes a la indústria suposen el 19,8% del total i els de serveis a la ciutadania el 14,8%. Tot seguit es troben els serveis al consumidor (14,6%) i el comerç (12,6%). Respecte al semestre anterior, tots els sectors econòmics augmenten el nombre de contractes però el que més ho fa és el de la indústria, amb un increment del 26,3%, i el de la construcció, amb un 22%.

Un altre estudi de l'Observatori del Vallès Occidental explica que el 45,7% dels 68.239 aturats al juny no rebien cap tipus de prestació per desocupació, el que suposa una davallada del 9,3% de persones que reben prestacions, situant la xifra en 37.075. L'informe destaca "l'espectacular caiguda" de la taxa de cobertura al llarg de la crisi, passant d'un 77,1% al juny del 2008 a un 54,3% el mateix mes d'aquest any. Per tipus de prestacions, hi ha un constant descens de les contributives, que arriben a un 22,7% del desocupats, quan abans de la crisi arribaven gairebé l 60%