Sant Cugat s’adhereix a un programa europeu per combatre l'atur juvenil
Al juny, el percentatge d'aturats d’entre 16 i 24 anys a Sant Cugat és del 3,2%, una xifra que al Vallès Occidental és de l’11,7% i a Catalunya del 10,3%
L’Ajuntament de Sant Cugat s'ha adherit al Programa de Garantia Juvenil, impulsat per la Comissió Europea per fer front a les taxes d’atur entre el col·lectiu juvenil i amb un pressupost global de 6.000 milions d’euros. Formació, pràctiques laborals o ofertes de feina i accés a l’emprenedoria són les tres línies que segueix el programa per tal de combatre l'atur entre joves de 16 a 24 anys.
El programa va dirigit a tots els joves d'entre 16 i 24 anys i que no treballen ni estudien o estan en procés de formació. Inclou joves que no han acabat els estudis reglats, aquells que han deixat els estudis en etapes posteriors i els universitaris que han acabat d’assolir la seva titulació. En breu, la Garantia Juvenil es podrà fer extensiva als joves de fins a 29 anys, una ampliació d’edat que està pendent de ser publicada al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).
Eloi Rovira, regidor de Joventut, ha explicat que “l’objectiu del Programa de Garantia Juvenil és millorar l’ocupabilitat dels joves amb accions diverses des d’ara i fins l’any 2020”. Segons les dades de l’atur registrat al juny, el percentatge de joves aturats d’entre els 16 i els 24 anys a Sant Cugat és del 3,2%, una xifra que al Vallès Occidental és de l’11,7% i a Catalunya del 10,3%.
Per executar el programa a Sant Cugat, l’Ajuntament ha contractat una tècnica impulsora de la Garantia Juvenil. Roser Adell serà l’encarregada de fer la promoció i la difusió del programa entre els joves de la ciutat; així com d'acompanyar i assessorar els joves en tot el procés. Serà físicament al Casal de Joves Torreblanca.