L’economia col·laborativa s’ha fet un lloc en el nostre imaginari també en la cerca d’allotjament. FOTO: Sergi Felip

TOT Economia

Quan casa teva es converteix en un allotjament turístic

Empreses com Airbnb i altres webs turístics poc a poc s’estan fent un lloc en l’oferta hotelera alternativa de la ciutat

Posar en un cercador d’Internet les paraules “allotjament Sant Cugat” és tota una aventura. A banda dels anuncis patrocinats de diversos hotels, apareixen ben amunt opcions del que s’ha anomenat economia col·laborativa.

Aquesta tendència aplicada al turisme es tradueix en l’oferta de lloguer d’habitacions o directament habitatges particulars sencers per dies.

La filosofia que hi ha al darrere és treure ingressos extres de la teva propietat aprofitant la finestra que ofereix Internet. Segurament l’empresa que més està aprofitant aquesta moda és Airbnb, un portal nord-americà que ja és una realitat també a Sant Cugat. 


Així dons, per exemple, si es vol buscar un allotjament a Sant Cugat durant la primera setmana de juliol, es pot triar entre una desena d’opcions que van des de llogar una habitació per 15 euros el dia a una casa amb piscina per uns 60 euros la nit. En tots dos casos els propietaris no marxaran del l’habitatge. Això és el que comporta en moltes ocasions aquesta economia col·laborativa.

Necessitat i experiència

“Pago 600 euros al mes per un pis de 45 metres quadrats. Tenir el meu pis a Airbnb m’ajuda a pagar aquests preus prohibitius que hi ha a Sant Cugat”.

Aquesta és l’opinió de l’E. C., una santcugatenca que prefereix no dir el seu nom, però que ha trobat en aquest web una manera d’obtenir ingressos extres els caps de setmana. 

“Entre setmana visc al pis, però si algú vol llogar-lo els dissabtes i diumenges aprofito els diners per estalviar o per anar a veure el meu xicot, que viu a Alemanya”.

L’E. C. ja havia estat usuària d’Airbnb altres cops i va decidir fer el pas. “De moment ha anat molt bé. He tingut dues famílies allotjades. Les dues eren estrangeres i venien a Sant Cugat perquè tenien un familiar que viu aquí però que no té espai a casa per acollir-los. En tots dos casos l’experiència ha funcionat perfectament i, fins i tot, m’han deixat un regal per agrair-me els serveis”.

Segons ella, no només és una experiència enriquidora, sinó que a més l’obliga a tenir la casa en bones condicions per quan vénen visites d’aquest tipus.

Esmorzar, dormir i més

A banda dels hotels i aparhotels, també podem trobar opcions del servei conegut popularment com a bed and breakfast (allotjament i desdejuni).

Un d’aquest és el B&B Inès que, situat prop del Club Esportiu Valldoreix, ofereix per un preu que va dels 50 als 100 euros un allotjament que disposa de nevera, microones i cuina 100% equipada.

També a Valldoreix hi ha el B&B Orquídea, que amb característiques similars, té l’atractiu afegit de comptar amb una piscina i un jardí privat de 1.400 metres quadrats.

Aquest espai fins i tot ofereix als clients l’oci de contractar a través seu partides de golf i excursions en bicicleta o a cavall.

Aquesta peça forma part d'un reportatge del Diari de Sant Cugat sobre els hotels i el tipus de turisme a la ciutat. En els dies vinents es publicaran més temes.