SC Trade Center, el centre de negocis de Sant Cugat FOTO: Cedida

TOT Economia

Sant Cugat vol ser un referent al món en innovació i emprenedoria

L'Ajuntament de Sant Cugat impulsa un nou pla estratègic d'emprenedoria i innovació per enfortir la col·laboració amb el sector empresarial

Sant Cugat es vol posicionar com una ciutat de referència al món en innovació i emprenedoria. Aquest és l'objectiu del pla estratègic Sistema d’Emprenedoria i Innovació de Sant Cugat del Vallès 2025-2027, aprovat aquest dilluns 17 de juny al ple municipal. L’objectiu és posicionar Sant Cugat com una ciutat innovadora al món "amb la voluntat de tenir un territori preparat per donar respostes als reptes actuals i de futur, així com generar més qualitat de vida en tot el seu entorn". 

La inversió estimada per desenvolupar el pla serà de 2,2 milions d'euros en tres anys, a part de les subvencions externes que puguin arribar. El govern (Junts i ERC), PSC, PP, Vox i En Comú Podem han votat a favor del projecte i han celebrat la posada en marxa d'aquesta iniciativa. La CUP s'ha abstingut. 

Enfortir l'emprenedoria santcugatenca

L'objectiu del pla estratègic elaborat pel govern municipal és enfortir el sistema d’emprenedoria i innovació de Sant Cugat per contribuir al desenvolupament sostenible de la societat i crear valor afegit a l'ecosistema empresarial. Com a nexe, l’Ajuntament s’encarregarà de fomentar la col·laboració publico-privada dels agents econòmics de la ciutat.

“Sant Cugat és una ciutat que té tots els components per  liderar l’excel·lència i ser un referent en emprenedoria i innovació en l’àmbit nacional i internacional, especialment per la presència en el municipi de grans empreses líders que són pol d’atracció de capital internacional, i de  centres acadèmics i tecnològics de referència”, ha destacat Albert Salarich, regidor d’Empresa, Innovació i Internacionalització

Com serà l'impuls a l'emprenedoria?

Per dur a bon port el pla, es proposa l’aprovació d’un acord marc de col·laboració amb els agents d’aquest ecosistema. Aquest instrument permetrà treballar de manera col·laborativa entre el sector privat, el sector acadèmic, la societat civil i l’Ajuntament. El pla estratègic s'estendrà fins al 2027.

A més, es contemplen cinc eixos que estableixen un marc d'actuació per potenciar l’atracció i retenció del talent, crear valor real per a l’ecosistema empresarial i emprenedor de la ciutat i aconseguir crear un model sostenible respecte el medi ambient: 

  • Inspiració: elevar el coneixement i la inspiració per contribuir al lideratge de la innovació. Aquest eix preveu accions com el radar de tendències, portes obertes del sector, esdeveniments de networking per a empreses, programes de suport a empreses i emprenedors i formació en innovació.
  • Talent: connectar, potenciar i atraure el talent. Accions com reptes d'innovació per a escoles i suport a projectes de nous emprenedors, treball amb universitats i empreses.
  • Activació: crear oportunitats per a co-creació i resolució col·laborativa de reptes, entre els agents del ecosistema. Es promouen accions com programes de suport a startups i projectes internacionals.
  • Incubació: permeten el desenvolupament d'empreses i competències. Accions de foment del coworking, dinamització de la innovació en nous projectes, etc.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.