ERC reitera el seu rebuig al projecte d'abocador a la pedrera Berta
Després de les declaracions del director de l'Agència de Residus de Catalunya, la secció local d'ERC i la UASC han insistit que no estan d'acord en què la pedrera Berta es converteixi en l'abocador metropolità
Tost va fer unes declaracions, aquest dimarts 29 de juliol a Rubitv.cat, on deia que hi ha diferents vectors com aigües i residus que estan fent informes tècnics que estan en fase d'anàlisi" i que tot i que "hi ha recursos de diferents ajuntaments implicats que no hi estan d'acord també hi ha una sentència judicial que diu que es continuïn els tràmits i que en teoria hi poden anar bales que es consideren com inerts". Actualment el procés es troba en fase d'anàlisi al Parlament de Catalunya on s'estan valorant també els recursos que s'han presentat. Està previst que abans que acabi l'any, s'hagi resolt.
ERC expressa la seva preocupació perquè la Berta s'ompli de bales d’ecoparc, molt més contaminants que terres i runes. Així, mostra suport a l’Ajuntament de Sant Cugat en el recurs presentat contra l’abocador i exigeix que si és necessari el Consistori s’hi oposi de forma contundent i mitjançant totes les vies possibles, tant polítiques com jurídiques.
En la mateixa direcció, Un Altre Sant Cugat (UASC) alerta que d'acord amb les declaracions de Tost, "s’incrementa la possibilitat de que la pedrera Berta s’acabi convertint, en un futur pròxim, en el nou abocador de residus del Vallès Occidental". Demanen que l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i l’EMD de Valldoreix "facin les gestions i pressions oportunes per impedir-ho".
Què és la pedrera Berta?
El passat mes de gener van saltar totes les alarmes quan es va donar a conèixer que l'antiga pedrera Berta, situada a cavall entre Sant Cugat i el Papiol es podria convertir en un abocador metropolità. Estava previst que aquesta pedrera s'omplis de bales d'ecoparc i no de runes i terres, convertint-la així en un abocador contaminant. La negativa per part de diferents grups polítics, els ajuntaments i nombrosos grups d'experts que alertaven del perill que això suposaria, actualment el debat segueix obert a les taules del Parlament, a l'espera d'arribar a una decisió.