La xocolata és una de les temptacions més grans: però aquest aliment mil·lenari que deriva del cacau també té les seves propietats i algunes dades que potser són desconegudes. Us expliquem algunes d’aquestes:
- La xocolata també conté una petita dosi de cafeïna (mínima en comparació del cafè, el te o amb altres productes que la contenen) i per aquesta quantitat pot arribar a funcionar com un analgèsic natural.
- Un sol bombó de xocolata us dóna l’energia necessària com per recórrer fins a 150 metres.
- Els nutrients de la xocolata ajuden a la formació de bacteris “bons” en l’organisme.
- Aporta flavonoides, bons antioxidants que, entre els seus beneficis, ajuden a protegir la pell del sol.
- L’aroma de la xocolata incrementa les ones cerebrals theta, que indueixen la relaxació.
- El consum de xocolata propicia l’alliberament d’endorfines, les que produeixen una major sensació de plaer i benestar, ja que augmenten els nivells de serotonina.
- La xocolata afavoreix la concentració i la memòria (també gràcies al seu contingut de flavonoides). Redueix la fatiga i millora el rendiment físic.
- El seu consum moderat és positiu per al cor gràcies a la seva alta aportació d’antioxidants. En aquest sentit, la xocolata amarga és la més beneficiosa, pel seu major contingut de flavonoides.
- Encara que moltes persones no ho creuen, la xocolata podria ser una aliada a l’hora de voler baixar de pes: aquest aliment pot ser un suport gràcies al seu alt contingut d’antioxidants i al seu poder saciant.
- Menjar xocolata durant l’embaràs ajuda a prevenir l’estrès i millora l’estat d’ànim en la futura mare.