Amb aquestes receptes de peix viatjaràs a Andalusia
El peix és una de les peces característiques de la cuina mediterrània
Emblanco malagueny
A un cassó amb aigua i sal, coem una ceba tallada a làmines, un pebrot verd tallat a tires, un tomàquet partit per la meitat, una rameta de julivert i un all ben picat. Quan les verdures ja estan quasi cuites, tallem un parell de patates a rodelles fins i les posem a bullir, quan estiguin cuites incorporem quatre rodelles de lluç ja salades, fem una cocció de 5 minuts. Plat acabat. A taula! Plat de gran finor on les verdures agermanen molt bé amb la cremositat de les patates a rodelles donant bona entrada a les fines rodelles de lluç. Un plat mariner abraçat pels productes de l’horta! Quin vi ens acompanyarà? Un xerès!
‘Dorada’ (orada) a la sal
A una plata de forn preparem un llit amb sal gruixuda o grossa, pot ser l’anomenada i reconeguda Maldon, damunt d’aquest llit de sal Maldon posem una orada d’un quilo buida i neta, l’hi fem pressió damunt de la sal Maldon. Esquitxem amb els dits aigua, tenim l’orada ben tapada per la sal Maldon. Introduïm la plata al forn preescalfat, fem una cocció de 30 minuts -presentem tal qual, traiem la sal amb dues culleres de tal manera que la sal arrossegui la pell i les escates, els filets de l’orada ja es poden servir-. Plat acabat. A taula! Un plat perfecte per a qui li agradi una suau salabror. Plat que em fa exclamar: ¡canela en rama! Veure servir a taula l’orada a la sal per un bon cambrer és tot un espectacle!