Aprèn a cuinar una deliciosa oca amb peres
Les peres han de quedar cuites però no pas desfetes
Ingredients:
1 oca (2 kg) a talls grossos
16 peres blanquilla petites
pelades i bullides
1 ceba grossa
2 tomàquets petits
llard
oli
sal
pebre
aigua
2 copes de vi ranci
canyella de canó.
Picada:
2 o 3 alls
2 galetes
un grapat d’ametlles torrades
Instruccions:
Saleu, empebreu i sofregiu l’oca amb llard en una cassola de terrissa, a poc a poc, fonent el seu greix; un cop rosat, reserveu. Traieu el greix; deixeu el necessari per a fer un sofregit amb la ceba i el tomàquet, ben confitat; afegiu canyella i herbes al gust. Poseu l’oca i doneu-li tombs. Mulleu amb vi ranci, deixeu reduir. Banyeu amb brou, tapeu i deixeu coure suau; a mitja cocció afegiu les peres. Un quartet abans d’acabar, afegiu la picada deixatada amb vi ranci. El sofregit com la picada, admeten variants.