Ingredients:
conill
1 dl d’oli o llard de porc
400 g de fideus gruixuts
2 cebes
2 tomàquets madurs
pebrot verd
1 raig de vi ranci
2 grans d’alls
1 branca de julivert 3 o 4 brins de safrà
150 g de pèsols acabats de desgranar
sal
pebre negre
brou
Instruccions:
Talleu el conill a trossos petits. Salpebreu i enrossiu en una cassola amb un raig d’oli. Traieu del foc i feu un sofregit de ceba i pebrot a la mateixa cassola. A mig coure, incorporeu el tomàquet ratllat i un raig de vi ranci.
Afegiu el conill i mulleu-lo amb brou; coeu-lo fins que la carn de conill s’entendreixi; abans, poseu els fideus; després, poseu els pèsols i acabeu de coure.
Feu una picada d’all, julivert i safrà lleugerament torrat al forn. Diluïu amb el suc de la cocció i a la cassola. Tapeu i deixeu-ho reposar uns minuts.