Ho podeu acompanyar de patates fregides FOTO: Cedida

Gastronomia

Apren a fer una zorza - llom de porc

Plat original i molt melós

Zorza - llom de porc: La zorza és la carn picada de porc condimentada amb pebre vermell picant i dolç, all, sal i orenga. Amb tot plegat s’elaboren els xoriços gallecs. Preparem un adob amb all i sal, ho deixatem amb un rajolí d’aigua. Posem el llom d’un quilo a una plata, l’untem amb aquesta barreja deixant-ho reposar unes 6 hores.

Tallem el llom del porc a daus i en la mateixa plata on s’ha adobat afegim el pebre vermell dolç i el picant, un polsim d’orenga, farigola en pols i una mica més d’aigua. Ho sacsegem perquè s’impregni per tots els costats i ho deixem reposar 2 hores. Sofregim a la paella la zorza i ja podem servir.

Plat acabat. A taula!