Rap per un plat mariner del Mar Menor. FOTO: Cedida

Gastronomia

Aquest plat mariner de rap a la mazarronera, que voldràs repetir

A una paella sofregim amb oli unes patates pelades i tallades a l’estil pobre, és a dir trencades, dos parells d’espàrrecs blancs pelats, sense filaments. Afegim dos parells d’alls pelats i masegats -un plat matiner amb tant sofregit és un bon presagi- també afegim julivert picat, aigua i sal, fem una cocció a foc suau.

Quan les patates trencades estan quasi cuites incorporem el rap tallat a rodelles -això ha estat magnífic, el rap fent bombolles en fregir-se, ha estat to un espectacle-, 10 minuts abans de servir posem unes quantes gambes sense pelar i unes quantes cloïsses obertes i només amb una closca, ho deixem coure a foc suau. Abans de servir afegim un parell d’ous durs tallats a rodelles.

Plat acabat. A taula! Com ja deia, un plat molt mariner, amb productes, segur del Mar Menor, però sigui com sigui, un plat per repetir. Que us aprofiti, amics!