Aquest plat porta cloïsses FOTO: Cedida

Gastronomia

Atreveix-te amb un plat de luxe: Rap en salsa verda

Si t'agrada el peix, aquest plat pot servir com un complet segon

Ingredients:

4 talls de rap frescos tallats a rodanxes

6 cloïsses

1 ceba

Una mica de farina

Oli d’oliva, sal.

Instruccions: 

Per la salsa verda: 6 alls, 1 cullerada rasa de farina, 1/4 litre vi blanc, 1/4 litre caldo de peix, julivert, sal i oli.

De la salsa verda: Peleu i talleu els alls a trossets, els poseu amb oli que cobreixi el cul de la paella, els deixeu enrossir una mica, afegiu la farina i hi tireu el vi i el caldo. A part talleu el julivert petit i l’afegiu a la paella deixant que bulli tot junt. Si veieu que s’espesseix massa hi afegiu més caldo.

Del rap: Tritureu la ceba en un robot i sofregiu-la en una paella calenta amb oli fins que quedi daurada. Tireu una cullerada de farina i barregeu fins que comenci a espessir. Poseu sal al peix i l’afegiu a la paella. Sacsegeu perquè el rap no s’enganxi. Quan el rap ja estigui una mica cuit, el gireu. Hi poseu les cloïsses fins que sobrin.

Per acabar el plat: Poseu en un plat, els talls de rap, hi tireu per sobre la salsa verda.