Avui toca... plat de temporada guatlles amb cigrons
També ho podeu fer amb puré de cigrons
Guatlles amb cigrons: Els cigrons han estat 12 hores en remull. Les guatlles netes. Pelem els tomàquets, la ceba i les pastanagues, tallem els pebrots vermells a tires, separem el bròcoli dels cabdells. Bullim a l’olla amb aigua i sal el bròcoli -20 minuts-.
En una olla diferent bullim els cigrons -1 hora 1/4. Preparem a la cassola un sofregit amb ceba a tires, pastanaga a rodelles, ho salpebrem. Enfarinem les guatlles i les daurem en el sofregit, ruixem amb vi blanc, esperem que evapori l’alcohol, posem el tomàquet ratllat i uns cullerots del caldo de la cocció del bròcoli –20 minuts al foc.
Traiem les guatlles, passem la salsa pel colador. Posem de nou les guatlles amb la salsa –fem un bull. Colem els cigrons i els posem amb les guatlles amb el pebrot tallat a tires i els cabdells del bròcoli. A taula. L’aviram, cuit com cal, és un regal pel paladar!