Brownie de moniato. FOTO: Cedida

Gastronomia

Bownie de moniato, el producte estrella de la tardor

El moniato és molt saludable, amb poques calories i propietats antioxidants

L’arribada de la tardor ens omple el rebost de fruits ben variats com les castanyes, els pinyons, les figues, les nous, les ametlles, les avellanes i els moniatos.

El moniato és un dels protagonistes d’aquesta època de l’any i de les castanyades que se celebren arreu del país per Tots Sants (1 de Novembre). També és un ingredient molt saludable, amb poques calories (115kcal.) i propietats antioxidants.

Les seves qualitats saludables han fet  que molts cuiners l’hagin introduït en les seves receptes de plats salats i dolços.  Una d’aquestes receptes és el brownie de moniato, un plat deliciós molt saludable i que podràs preparar gràcies a aquesta recepta.

Ingredients

  • 1 ou
  • 40 grams de clara
  • 10 grams de mel
  • 3 cullerades de cacau pur en pols
  • 100 grams de moniato rostit
  • 25 grams de farina
  • 1 culleradeta d’oli d’oliva verge extra
  • 1/2 culleradeta de llevat

Elaboració             

  • Renta, pela el moniato i talla’l en trossos.
  • Cou-lo fins que quedi tendre i tritura’l fins a tenir una textura de puré.
  • En un bol, bat bé els ous amb les clares; afegeix la mel i l’oli i barreja.
  • Afegeix la farina, el cacau i el llevat, torna a barrejar fins a aconseguir una massa homogènia.
  • En un motlle apte per a microones posa la barreja i posa-ho 3 minuts a màxima potència.