Coliflor al forn FOTO: Cedida

Gastronomia

Coliflor al forn, fàcil, econòmic i senzill

La coliflor és una verdura que té la capacitat d'aportar diversos beneficis

Ingredients:

Marinada per la coliflor

1 coliflor

Mitja culleradeta de comí

Mitja culleradeta de cúrcuma

Mitja culleradeta de canyella

1 culleradeta de curri en pols,

4 cullerades d’oli d’oliva

2 cullerades d’oli de sèsam

Oli de coliflor: les fulles de la coliflor, 1 gra d’all, oli d’oliva, sal, pebre

Com fer-ho?

Marinada: preescalfeu el forn a 220ºC. Barregeu en un bol l’oli d’oliva, l’oli de sèsam, la canyella, el comí, la cúrcuma i el curri amb una mica de sal. Talleu les fulles i el tronxo de la coliflor i deixeu de banda. Talleu les flors de coliflor a la mida desitjada i deixeu marinar en la barreja d’oli. Poseu la coliflor marinada en una safata per al forn i enforneu durant uns 25 a 30 minuts.

Oli de coliflor: renteu les fulles reservades, talleu a trossos petits, i poseu en un recipient gran, piqueu l’all a trossos grans, afegiu al recipient, tritureu tot amb una mica d’oli i assaoneu amb sal i pebre al gust. Abans de servir condimenteu les flors, cuites al forn, amb l’oli preparat i ratlleu per sobre una mica del tronxo reservat.