Per decorar afegiu xocolata per sobre FOTO: Cedida

Gastronomia

Crema de plàtans, unes postres irresistibles

Els plàtans contenen una gran font de potassi

Ingredients:

5 plàtans madurs nets sense taques

1/2 litre de llet

150 g de sucre

50 g de farina

3 ous

la ratlladura d’una llimona

el suc d’una llimona

200 g de xocolata negra

100 g de coco ratllat

Instruccions:

Poseu a escalfar la llet en un cassó. Bateu els ous en un bol juntament amb el sucre. Incorporeu-hi la farina passada pel tamís, i la ratlladura de llimona. Barregeu bé.

Quan comenci a bullir la llet aboqueu aquesta barreja, batent bé amb la vareta i coent a foc mitjà, sense deixar de remoure. Afegiu el coco ratllat. Peleu 4 plàtans i bateu en la batedora amb el suc de llimona fins a aconseguir una crema fina.

Deixeu refredar i afegiu el puré de plàtan barrejant bé. Aboqueu aquesta barreja en recipients individuals i deixeu reposar al frigorífic. Decoreu amb el plàtan reservat, tallat en rodanxes i repartiu per sobre la xocolata negra, en encenalls fins.