Crema de plàtans, unes postres irresistibles
Els plàtans contenen una gran font de potassi
Ingredients:
5 plàtans madurs nets sense taques
1/2 litre de llet
150 g de sucre
50 g de farina
3 ous
la ratlladura d’una llimona
el suc d’una llimona
200 g de xocolata negra
100 g de coco ratllat
Instruccions:
Poseu a escalfar la llet en un cassó. Bateu els ous en un bol juntament amb el sucre. Incorporeu-hi la farina passada pel tamís, i la ratlladura de llimona. Barregeu bé.
Quan comenci a bullir la llet aboqueu aquesta barreja, batent bé amb la vareta i coent a foc mitjà, sense deixar de remoure. Afegiu el coco ratllat. Peleu 4 plàtans i bateu en la batedora amb el suc de llimona fins a aconseguir una crema fina.
Deixeu refredar i afegiu el puré de plàtan barrejant bé. Aboqueu aquesta barreja en recipients individuals i deixeu reposar al frigorífic. Decoreu amb el plàtan reservat, tallat en rodanxes i repartiu per sobre la xocolata negra, en encenalls fins.