Descobreix aquest pollastre a la sàlvia i llimona!
Ingredients
- 1 pollastre per rostir
- 5 cullerades d’oli d’oliva
- sal, pebre
- 800 g de patates petites (noves)
- 3 llimones orgàniques
- 4 a 8 dents d’all
- 1/2 grapat de sàlvia o romaní
Receptes
- Peseu i prepareu els ingredients.
- Talleu el pollastre en 8 peces iguals.
- Talleu totes les peces a la meitat.
- Poseu una safata refractària a la part inferior del forn, i preescalfeu a 220 graus.
- Poseu els trossos de pollastre en un bol i fregueu bé els talls amb 2 cullerades d’oli d’oliva, assaoneu bé amb sal i pebre.
- Barregeu bé tot.
- Poseu els trossos de pollastre a la safata, la pell cap avall i rostiu durant uns 25 minuts o fins que estiguin amb un bonic color enrossit.
- Renteu les patates a fons, perquè es puguin menjar amb la pela.
- Talleu les patates per la meitat longitudinalment, talleu les peces més grans en trossos gruixuts de 2 centímetres.
- Renteu les llimones amb aigua calenta i eixugueu bé.
- Talleu 2 llimones en rodelles d’1 centímetre de gruix i espremeu la tercera llimona.
- Aixafeu una mica els grans d’all sense pelar amb el costat ampli d’un ganivet gran.
- Esbandiu la sàlvia o el romaní i eixugueu bé, talleu les tiges en trossos petits amb les tisores de cuina.
- Poseu les herbes en un bol amb l’oli d’oliva restant, les patates, les rodelles de llimona i els alls aixafats, i barregeu bé el conjunt.
- Premeu lleugerament les rodanxes de llimona, de manera que surti algun suc de llimona.
- Assaoneu amb sal i pebre.
- Esteneu les patates amb llimona i herbes al voltant de les peces de pollastre, gireu les peces de pollastre i gireu la pell cap amunt.
- Cuineu de 20 a 25 minuts més o fins que els talls de pollastre i les patates estiguin cuits.
- Barregeu els trossos de pollastre i les patates a la safata i ruixeu amb el suc de llimona, serviu directament en els plats o poseu tota la barreja en una safata de servir.
- Perquè el rostit estigui perfecte, no poseu els pits de pollastre a coure, fins després de 10 minuts de cuina, ja que es cuinen més ràpidament que les altres peces de pollastre.