És temps de faves, cuina-les a l'estil Colldejou
Atreveix-te amb aquest plat totalment de temporada
Ingredients:
5 quilos de faves sense desgranar
2 cebes
3 pebrots dolços
4 tomàquets
4 merles
2 dl d’oli
2 cullerades de vinagre
20 g d’avellanes
4 grans d’all
Julivert i sal
Instruccions:
Netegeu bé les merles i fregueu-les amb oli i una mica de sal.
Escaliveu les faves amb tavella, els tomàquets madurs, els pebrots i els grans d’all a foc viu. Separeu les faves i desgraneu-les.
Piqueu en un morter tot el que heu escalivat amb les avellanes i el julivert.
Talleu la ceba a rodanxes fines i sofregir en una cassola de fang, amb el mateix oli de fregir les merles.
Corregir de sal i deixeu que faci xup-xup uns 20 minuts.
És una recepta d’aquest municipi del Baix Camp, molt curiosa, extreta del llibre “1000 receptes de cuina catalana”.