Estofat amb llenega negra, un plat per llepar-se els dits!
Aquests tipus de cuinats sempre són més bons una vegada els hem deixat reposar
Ingredients:
2 pastanagues
1 ceba gran
4 grans d'all (3 sense pelar)
3 cullerades de tomàquet natural
1 grapat de farina
1 gotet de vi negre
750 ml de brou de carn
2 patates petites
300 g de llenegues negres
10 talls de vedella a tires
Picada:
2 ametlles 2 avellanes
pa sec
gra d'all
branca de farigola
fulla de llorer
Instruccions:
Coeu les llenegues a foc lent, just abans d’acabar afegiu un gra d’all trossejat. Bulliu el brou, afegiu les patates; després d’una estona, abaixeu el foc.
Salpebreu i enfarineu la vedella, a foc fort, volta i volta, en una cassola amb oli; la reserveu; a la mateixa cassola hi poseu la ceba a trossets, l’all xafat sense pelar, la farigola i la fulla de llorer.
Un cop daurada la ceba hi poseu la pastanaga a trossets; una estona i afegiu el tomàquet; 10 minuts i afegiu el vi negre; un cop reduït, hi poseu, per ordre, la vedella, el brou, les patates.
Uns 45 minuts a foc lent i afegiu les llenegues i la picada. 15 minuts i llest.