Si la salsa ens surt massa espessa podem afegir una mica d'aigua, però mai freda FOTO: Cedida

Gastronomia

Estofat amb llenega negra, un plat per llepar-se els dits!

Aquests tipus de cuinats sempre són més bons una vegada els hem deixat reposar

Ingredients:

2 pastanagues

1 ceba gran

4 grans d'all (3 sense pelar)

3 cullerades de tomàquet natural

1 grapat de farina

1 gotet de vi negre

750 ml de brou de carn

2 patates petites

300 g de llenegues negres

10 talls de vedella a tires

Picada:

2 ametlles 2 avellanes

pa sec

gra d'all

branca de farigola

fulla de llorer

Instruccions:

Coeu les llenegues a foc lent, just abans d’acabar afegiu un gra d’all trossejat. Bulliu el brou, afegiu les patates; després d’una estona, abaixeu el foc.

Salpebreu i enfarineu la vedella, a foc fort, volta i volta, en una cassola amb oli; la reserveu; a la mateixa cassola hi poseu la ceba a trossets, l’all xafat sense pelar, la farigola i la fulla de llorer.

Un cop daurada la ceba hi poseu la pastanaga a trossets; una estona i afegiu el tomàquet; 10 minuts i afegiu el vi negre; un cop reduït, hi poseu, per ordre, la vedella, el brou, les patates. 

Uns 45 minuts a foc lent i afegiu les llenegues i la picada. 15 minuts i llest.