Imatge de l'arròs amb llamàntol FOTO: Cedida

Gastronomia

Fes un fantàstic arròs amb llamàntol com els que fan a Menorca

Ingredients:

2 llamàntols,

400 g de gamba vermella,

2 tomàquets madurs pelats i tallats a trossos,

1 pebrot verd,

200 g d’arròs bomba,

2 carxofes,

Safrà

2 o 3 dents d’all 

Oli 

Sal

Pebre

1 litre de fumet casolà

Talleu el llamàntol a rodanxes; peleu les gambes i salpebreu. En una cassola amb una mica d’oli, saltegeu-les gambes i el llamàntol; reserveu. A la mateixa cassola, sofregiu els alls tallats a làmines, el pebrot i les carxofes. Quan ja estigui cuit, afegiu el tomàquet i sofregiu. En una paella, torreu lleugerament el safrà embolicat amb paper de plata.

Al sofregit, afegiu l’arròs i aneu remenant 2 o 3 minuts, després més del doble de fumet, el safrà; tot a foc viu 10 minuts; després el llamàntol, 4 minuts de cocció; ara les gambes i 5 minuts més.