Fes un pastís Tatin de poma com si fosis un cuiner
Sempre havia pensat que la Tatin de poma era un postre bastant complicat de fer, que enganyada estava! És un plat fantàstic per acabar qualsevol dinar. I a sobre, és molt ràpid de fer. No us el perdeu!
Ingredients:
• 6 pomes Golden
• 230 gr de sucre blanc
• 90 gr de mantega
• Un rajolí de Pedro Ximenez
• 1 massa brisa
Per la massa brisa:
• 250 gr de farina
• 120 gr de mantega a temperatura ambient
• 1 ou
• 25 ml o 25 gr d'aigua ben freda
Instruccions:
1. Comencem fent la massa brisa.
2. En un bol posem la farina i li fem un forat al mig. Tallem la mantega a daus i la tirem a dins del forat que hem fet junt amb els ous i l'aigua. Treballem la massa tot donant petites pessigades fins que aconseguir una massa homogènia. Quan tinguem la massa brisa feta, l'emboliquem amb film i la deixem a la nevera.
3. Untem amb mantega una olla del tipus Cocotte, que pugui anar tant en el foc com en el forn, i li tirem el sucre guardant 2 cullerades.
4. Pelem i tallem les pomes i les anem col·locant dins de l'olla amb el cor cap amunt. Ho posem al foc durant 5 minuts. A continuació, afegim el rajolí de Pedro Ximenez i ho deixem 8 minuts més al foc fins que es faci caramel.
5. Encenem el forn.
6. Passats els 8 minuts, posem la massa brisa a sobr i ho posem al forn a 180 graus, durant 18 minuts.
7. Desmotllem i ho deixem refredar. Per treure'l del motlle, poseu un plat pla sobre l'olla com si fos una tapa i bolqueu-lo al plat. Us aconsello fer ús d'unes bones manyoples per no cremar-vos.