L'has tastat mai? Fes aquesta recepta de carabassa amb llenties
La carabassa és una de les verdures pròpies de la tardor
Ingredients:
150 g de llenties pardines
Oli d’oliva
Per la crema de carbassa:
250 g de carbassa neta
1 patata petita
1 ceba petita
200 ml de brou de pollastre
50 ml de nata per cuinar
Oli d’oliva verge
Sal al gust
Instruccions:
Peleu la patata, la ceba i la carbassa i talleu-les a daus. Poseu a escalfar una olla amb oli, i quan estigui a bona temperatura hi tireu la ceba per sofregir-la fins que comenci a canviar de color. Afegiu la patata i la carbassa. Remeneu i tireu el brou. Escalfeu-ho a foc fort fins que comenci a bullir.
Abaixeu la intensitat a la meitat i manteniu-la uns 25-30 minuts. Bateu tot el contingut de l’olla fins formar una crema. Corregiu el punt de sal i afegiu la nata. Remeneu i manteniu uns minuts més a foc suau perquè acabi d’espessir la crema.
Si la voleu més espessa, afegiu una mica de nata, i a l’inrevès, si voleu que quedi més líquida. Afegiu les llenties a temperatura ambient. Barregeu-ho bé i tireu un bon raig d’oli.