La carn i l'arròs els clàssics del mes de març
Març ha estat un mes molt variat i alimentós
Carn: Serem breus, com si fos l’enunciat d’una carta: • Bistec de vedella a la planxa. • Filet amb salsa de formatges (brie, gorgonzola, roquefort). • Filet Strogonoff amb ceba, xampinyons, oli, sal i pebre. • Cua de toro, finor al paladar. • Llom de porc amb llimona, alls filetejats, julivert picat, orenga, oli, salsa de tomàquet, sal, pebre i mozzarel·la. • Costella de porc assaonada amb mel, quètxup, pebre vermell dolç, all picat, julivert i oli. • Espatlla de cabrit al cava amb sal, pebre negre, greix de porc, conyac, cava i alls. • Ronyons a l’Oporto amb mantega, sal i romaní!
Deixem la carn i cuinem pollastre: • Pollastre amb bolets, amb ceba, vi de xerès, bolets del temps, julivert, all, oli, sal i pebre. • Pits de pollastre a l’all (ajillo) amb all, oli i sal. • Pollastre farcit amb xampinyons, formatge ratllat, maizena, sal i pebre.
Cuinem plats amb arròs: • Arròs amb verdures, amb pebrot verd, ceballot, chistorra, tomàquet (morcilla-botifarra), minestra de verdures, sal, pebre, safrà i oli. • Arròs blanc amb bonítol, ceba, pebrots del piquillo, tomàquet fregit, oli, sal, all i julivert. • Arròs amb bacallà, bacallà remullat, pot ser morro o bé esmicolat, pebrots verds, ceba, tomàquet, all, safrà, pebre, oli i sal. • Arròs a la milanesa amb mantega, pernil (encenalls), ceba, pèsols, formatge gruyère ratllat, sal, pebre i llimona.