La recepta de la setmana: Brownie clàssic
La recepta d’avui és ideal per l’operació bikini que tant preocupa en aquestes dates, bé ideal per ajudar-nos a no mantenir-la de cap de les maneres perquè entre mantega, xocolata, gelat i ous ho tenim clar.
El Brownie, és un dels clàssics americans més fàcils de fer, ideal per fer-lo amb nens així que animeu-vos amb els més petits de la casa i poseu-vos mans a la massa.
Ingredients:
- 75 gr de mantega
- 250 gr de xocolata de postres per fondre
- 3 ous
- 75 gr de farina
- 150 gr de sucre moreno
- 1 cullereta petitda rasa de llevat químic tipus Royal
- 1 cullereta petitda de vainilla en sucre
- 100 gr de nous esmicolades
Procediment:
1- En una olla petita posem la xocolata i la fonem, però amb molt de compte de que no bulli. Quan la xocolata estigui desfeta, afegim la mantega i la fonem.
2- Un cop fosa, ho posem en un bol hi afegim la farina i el llevat químic tamisat. Si no teniu tamisador ho podeu passar per un colador petit. Ho batem amb un batedor de varetes manual fins que sigui una massa homogènia.
3- Anirem afegint el sucre i la vainilla poc a poc mentre seguim removent. És molt important que el brownie es faci a mà, sense passar la batedora elèctrica, per tal d’aconseguir la textura adequada.
4- Afegir els ous batuts prèviament i seguim removent.
5- Quan tots els ingredients estiguin integrats en la massa (o quan dius “Ja no em sento la mà de tant remenar!!”), afegim les nous esmicolades i tornem a barrejar.
6- Per últim, untem una safata amb una mica de mantega i un polsim de farina perquè no sen's enganxi. Afegim la massa i ho posem la forn a 180 graus aproximadament durant 30 minuts. Ja sabeu que cada forn és un món!
7- Quan el brownie s’hagi refredat, jo afegeixo una capa no massa gruixuda de xocolata desfeta amb mantega. Perquè entre nosaltres, si no la poso, a casa se’m queixen.
8- El brownie s’acostuma a servir amb una bola de gelat de vainilla al damunt, però una altra idea és acompanyar-lo amb maduixes que també queda boníssim.