No has provat mai el suquet de bacallà?
Racions: 4
Dificultat: mitjana
Preu: car
Ingredients: 4 talls de bacallà dessalat (també pot ser rap o lluç); 12 llagostins (3 per persona); 200 g de cloïsses; fumet natural de peix; 6 carxofes tallades a quarts; 1 ceba tendra; 2 tomàquets ratllats; 1 dent d’all ben picada (opcional); 50 g d’ametlles fregides; 2 llesques de pa; oli del bo; sal
En una cassola de fang hi posem oli i fregim el pa; reservar. Amb el mateix oli hi fregim el bacallà enfarinat; reservar. A la mateixa cassola fregim les carxofes, a mig coure incorporar la ceba, després el tomàquet i l’all. Ara hi posem el fumet, deixant coure fins que les carxofes estiguin quasi cuites.
En un morter fem la picada del pa fregit i les ametlles; tirem la picada al fumet i deixem coure 5 minuts més, després el bacallà i coem uns 10 minuts. Després hi posem els llagostins i les cloïsses.
En tres minuts tenim el suquet llest per servir.